24. Abril 2024

El Nàstic es queda a mitja remuntada i s’acaba la ratxa de victòries al Nou Estadi

El Nàstic de Tarragona no aconsegueix augmentar la seva ratxa de victòries a casa davant l’UCAM Múrcia. El partit s’ha posat molt en contra dels de casa, els quals anaven perdent 1 a 2 al descans. Tanmateix, els visitants s’han quedat amb un home menys, permetent als granes posar l’empat en el lluminós. El conjunt murcià arribava a Tarragona després de perdre a la Nueva Condomina amb l’Atlético Sanluqueño, mentre que els granes acumulaven 1 punt de 6 en les seves dues darreres jornades disputades a terres andaluses.

La primera part arrancava amb un Nàstic que pressionava d’una manera molt efectiva. Això obligava els visitants a jugar en llarg, un estil que des de l’inici li va donar molt bons resultats. Ja al primer minut, l’11 rival, Liberto, desaprofitaria una passada de la mort enviant la pilota als núvols. Moments després, Alberto Fernández provaria a Gonzi amb un remat llunyà que el meta aturava sense complicacions en dos temps. Tanmateix, l’UCAM estrenyia amb perill buscant l’esquena de la defensa. En una d’aquestes pilotes llargues, el davanter Xemi controlava a la perfecció, girant-se i rematant de primeres des del balcó de l’àrea per posar el 0 a 1. Gonzi feia l’estàtua amb una mala col·locació que li havia impedit ni tan sols intentar desviar l’intent.

El cop de cap del 1 a 1

Els granes ho estaven passant malament, demostrant certa fragilitat defensiva i sense poder crear perill en atac. Al minut 21, ni Pablo ni Robert Simón aconseguien rematar bé una bona passada de Carbia al punt de penal. Tanmateix, Ribelles empataria l’enfrontament 5 minuts després amb un cop de cap vingut d’un córner picat per Fullana. El porter rival havia desviat l’esfèric al pal, però el col·legiat assenyalava el centre del camp donant per vàlid el gol del Nàstic. Era la primera diana dels de Raül Agné en una primera part. L’empat duraria ben poc, ja que, al 29′, Xemi aprofitava un rebot per tornar a avançar el seu equip. El matx tornava a posar-se en contra del conjunt tarragoní, que no obstant continuaria intentant-ho fins al descans. Fullana i Buyla ho provarien sense èxit de falta directa. L’UCAM Múrcia, per la seva part, comptaria amb una mitja volea de Xemi que Gonzi ara sí que desviava a servei de cantonada. Amb aquest panorama s’arribava al final dels primers 45 minuts.

Els de Raül Agné reaccionarien a la segona meitat, embotellant al rival en la seva àrea. Més encara quan en el 58, un dels defenses de l’UCAM Múrcia, Farrando era expulsat per doble groga a causa d’una entrada dura a Pablo Fernández. La situació era ideal perquè el Nàstic pogués tornar a viure una d’aquelles remuntades màgiques com la viscuda l’any passat davant l’Andorra. Amb aquest nou context, el porter rival tallava una passada de la mort quan semblava que l’esfèric es colava dins dels tres pals. En el 68′, Robert Simón tornaria a posar les taules al lluminós culminant una gran assistència de Joan Oriol, la punta d’atac més incisiva de l’equip, ocasionant molt de perill per la seva banda. No obstant, encara quedava treball per fer si es volia mantenir la ratxa de victòries al Nou Estadi. Aythami tindria una de les més clares, amb una rematada de cap en un córner. La pilota fregava el travesser i insuflava encara més empenta als locals.

A partir d’aquí, allau d’oportunitats per a l’equip que buscava remuntar. Primerament, Carbia rematava amb el cap sol enviant-la directa al porter visitant. Ja al descompte, amb tot el planter grana capficat a zona de tres quarts, Joan Oriol es treia de la màniga un xut potent i col·locat des de la frontal, obligant al meta rival a enlairar-se. El rebot li quedava a Buyla, qui estavellava l’esfèric al travesser. El cor dels 4.628 aficionats es trencava veient que el seu equip no aconseguia culminar la remuntada. Finalment, empat a 2 en un enfrontament que se li havia posat molt difícil al Nàstic, però que deixa amb un gust amarg, ja que semblava que es podia capgirar completament en els minuts finals.

Amb aquest resultat, l’UCAM Múrcia se situa quinzè amb 13 punts. La setmana vinent esperarà sumar de 3 jugant de visitant contra l’Atlético Baleares. Pel que fa al Gimnàstic, puja fins a la setena posició amb 19 punts. La propera jornada viatjarà a Algesires per intentar retrobar-se amb la victòria.