18. Abril 2024

DURA DERROTA I MOLTS DUBTES

Un Nàstic desdibuixat regala el partit a l’Elx en els primers 30 minuts (1-3) i trenca la bona ratxa de joc i resultats

Marc MOLINA

nàstic elx 3Desestructurat, imprecís, sense ganes. Una versió desconeguda del Gimnàstic de Tarragona ha perdut una bona ocasió per deixar enrere la zona calenta de la taula i pujar posicions. Davant s’ha trobat amb un Elx que ha quallat una primera part magnífica, i que ha sabut aprofitar les ocasions que ha tingut. Fabián s’avançava amb un golàs (12), Djetei anotava en pròpia porta (24), i Nino feia el tercer quan es complia mitja hora de joc. La resta del partit els alacantins es van dedicar a administrar l’avantatge, davant un Nàstic que només va crear perill als minuts finals. El gol de Barreiro al 87 només va servir per aixecar l’ànim d’un Nou Estadi mig buit.

Els primers cinc minuts de joc van ser un tempteig entre tots dos equips, que arribaven en dinàmiques oposades. El Nàstic, sense gaire criteri, volia tenir la pilota. Però l’Elx, en una contra, va assestar la primera punyalada als granes. Fabián, amb espai a la frontal de l’àrea, va engaltar un xut que es va colar per l’escaire esquerre de Reina, que va fer l’estàtua (15). Malgrat el gol, el Nàstic va seguir sense idees sobre el terreny de joc, mentre que l’Elx seguia amb perilloses internades per banda. En una d’elles, la centrada va topar amb Djetei, que es va ficar la pilota en pròpia porta (24). Sense gairebé temps èr recuperar-se, Nano ampliava més la diferència rematant una pilota centrada al primer pal (32)

El públic del Nou Estadi no donava crèdit al caos que estava protagonitzant el Nàstic.Merino havia apostat per un 5-3-2, amb Mossa de central, Lobato i Valentín per les bandes, i Molina al mig del camp. Fins al descans, el Nàstic va tenir el control de l’esfèric, però no va crear cap tipus de problema sobre la porteria de Juan Carlos, a excepció d’un xut de Delgado que el porter va enviar a corner. Per contra, l’Elx va poder marxar al descans amb un marcador més ampli, però Reina ho va evitar.

nàstic elx 1A la represa, Merino donava entrada a Àlex López i a Manu Barreiro, que substituïen a Valentín i Achille Emaná. Pocs minuts després, l’equip es quedava sense canvis amb la sortida de Madinda, que substituïa a un Cordero lesionat. Amb el lògic pas enrere de l’Elx, el Nàstic ha tingut el domini de la pilota, però amb un joc molt horitzontal i espès, les aproximacions a la porteria valenciana arribaven amb comptagotes.

Novament l’Elx ha tingut un parell d’ocasions per ampliar el marcador, però Reina ha salvat el Nàstic d’una golejada encara major. Amb el pas dels minuts, la intensitat ha anat baixat. Ha estat als minuts finals quan el Nou Estadi ha pogut viure una petita dosi d’acció. Barreiro aprofitava una centrada de Lobato per anotar el 1-3 (87). Un minut després, Tejera quasi fa el segon en el llançament d’una falta, mentre que Mossa estavellava una pilota al pal. Per uns minuts, els pocs espectadors que encara quedaven al Nou Estadi van poder creure en la remuntada, però només ha estat un simple miratge.

FITXA TÈCNICA

Nàstic de Tarragona
Reina, Valentín (Àlex López, 45′), Mossa, Perone, Djetei, Cordero (Madinda, 50′), Lobato, Xavi Molina, Tejera, Achille Emaná (Manu Barreiro, 45′), Juan Delgado

Elche CF
Juan Carlos, Luis Pérez, Pelegrín, Túñez, Iriondo, Fabián, Dorca, Borja Valle (Pedro, 84′), Hervías, Pelayo, Nino (Guillermo, 68′)

Gols
0-1 / Fabián (13′)
0-2 / Djetei en pròpia porteria (24′)
0-3 / Nino (31′)
1-3 / Manu Barreiro (84′)

Àrbitre
Eduardo Prieto Iglesias (Col·legi Navarrès)

Incidències
Partit corresponent a la jornada 30 de La Liga 123, disputat al Nou Estadi de Tarragona daavant uns 7.000 espectadors