23. Abril 2024

Dues errades, dos gols en contra, dos punts menys

El Gimnàstic de Tarragona i la Unió Esportiva Cornellà s’enfrontaven en el Nou Estadi durant la 10a jornada del grup 3 de 2a Divisió B. El xoc va tenir un resultat final de 2 a 2. Els granes venien líders després d’aconseguir unes taules in extremis contra l’Espanyol B, i els verdiblancs arribaven a Tarragona després d’eliminar a l’Atlético de Madrid de la Copa del Rei.

El partit va començar amb una pluja tímida que es va intensificar amb el pas dels minuts, concedint un joc més ràpid i fluid a mesura que s’apropava la mitja part. El Nàstic va sortir jugant molt vertical en atac, amb pilotes llargues a l’espai que buscaven contraatacs mortals. A poc a poc, el joc grana va anar mutant cap a possessions llargues amb combinacions ràpides a les bandes. Pel que fa al Cornellà, va plantejar un partit clarament ofensiu, amb una pressió amunt que concedia molts espais a l’esquena de la defensa. D’aquesta forma arribaria el primer gol del matx. Al minut 23, en una sacada lateral, Fausto Tienza obria ràpid cap a la banda d’Albarrán, qui corria a prop de la línia per acabar assistint amb un centre a mitjana altura.

Brugui rematava a plaer al primer pal per posar l’1 a 0 en el lluminòs. Deu minuts després, un error en la sortida de pilota d’Albarrán permetia al Cornellà empatar sense ni tan sols haver tirat a porta fins aquell moment. Els de Toni Seligrat dominaven l’enfrontament, però un altre error en defensa – aquest cop de Quintanilla – deixava sol al davanter verdiblanc per posar l’1 a 2 just abans del descans.

A la segona meitat la intensitat de la pluja baixaria. El Nàstic sortia del vestuari amb moltes ganes, buscant l’empat cada cop amb més desesperació. Prova d’això era la insistència a centrar lateralment l’esfèric. Per la seva banda, el Cornellà esperava enrere ben col·locat, esperant el moment oportú per sentenciar el partit amb un contraatac. De fet, l’equip barceloní comptaria amb una bona ocasió per fer-ho.

Al minut 32, la defensa grana treia sobre la línia de gol un remat originat d’un córner.

El rebot quedava mort al punt de penal i novament el Cornellà no aprofitaria l’ocasió per matar les aspiracions del conjunt tarragoní. I ho acabaria pagant. 5 minuts després, en un dels centres d’Albarrán al segon pal, Ballesteros enviava la pilota al fons de la xarxa en una bona definició de primeres. El tant significaria el 2 a 2 definitiu. Les contínues interrupcions durant la 2a part van frenar el ritme alt que proposava el Nàstic.

Amb el repartiment de punts, el Cornellà se situa 8è amb 12 punts. Amb aquest empat ja acumula 5 partits de lliga sense guanyar. L’equip barceloní intentarà retrobar-se amb la victòria la setmana vinent al municipal d’Olot. Pel que fa al Gimnàstic, continua líder – ara en solitari – amb 17 punts. El proper diumenge mirarà de guanyar al Barça B al Nou Estadi per seguir augmentant els partits consecutius de lliga sense perdre, que ja és de 9.