24. Febrer 2024

DOW reconeguda com una empresa integradora i inclusiva

Dow Chemical Ibérica no cessa en el seu esforç de distingir-se també en l’àmbit de la innovació. Aquest afany li està generant reconeixements públics. Darrerament, la companyia ha estat guardonada pel desenvolupament d’un projecte pioner relacionat amb la inclusió en la indústria.

Des del setembre al desembre del 2021, al Complex Nord de Dow a Tarragona va tenir lloc una aturada programada de la Unitat d’Hidrocarburs, la qual va comptar amb la col·laboració de més de 160 empreses de serveis i s’hi van realitzar treballs essencials per al manteniment, inspecció i comprovació reglamentària dels equips de les plantes, així com la implementació de projectes tecnològics específics de reducció de CO₂.

Els Punts d’Inclusió tenien com a principal objectiu informar, assessorar i acompanyar sobre conductes discriminatòries per raó de gènere, identitat sexual, raça, nacionalitat o edat

Més enllà de la seva voluntat principal, l’aturada va integrar, per primera vegada a la indústria química, una iniciativa d’inclusió que, per a Dow, suposa un pilar estratègic situat a la mateixa alçada que la innovació o la sostenibilitat.

En aquesta ocasió, van ser muntades dues carpes (anomenades “Punts d’Inclusió”) que tenien com a principal objectiu informar, assessorar i acompanyar sobre conductes discriminatòries per raó de gènere, identitat sexual, raça, nacionalitat o edat.

Aquests punts d’inclusió es van omplir cada dia amb més de 70 empleats de Dow i entitats expertes en matèria d’igualtat (Consell Comarcal del Tarragonès i H₂O). Durant les 9 setmanes que van estar actives les carpes d’inclusió, van ser-hi ateses 3.563 persones.
Aquest projecte innovador i el seu impacte real va ser mereixedor de dos premis i una.

Durant les 9 setmanes que van estar actives les carpes d’inclusió, van ser-hi ateses 3.563 persones

L’ONG Accem ha reconegut a Dow a través dels seus premis nacionals DIVEM, en la categoria “premi a la millor experiència innovadora”, la qual afavoreix aquelles iniciatives amb caràcter innovador en matèria de gestió de la diversitat cultural que contribueixen a afavorir la transformació dins de les empreses, servint d’impuls a l’hora d’integrar altres polítiques de gestió interna.

Els Premis DIVEM són un reconeixement públic al treball fet per empreses en matèria de gestió de la diversitat cultural, de la igualtat d’oportunitats i de la no discriminació, afavorint d’aquesta manera societats més responsables i inclusives.

La Fundación Diversidad ha nominat a Dow com un dels 5 finalistes a l’obtenció del premi “projecte de gran interès” dintre dels seus premis nacionals d’inclusió. Aquests reconeixements tenen com a objecte valorar les iniciatives que recullin els millors models de gestió de la diversitat per a la integració, la igualtat d’oportunitats i la creació d’entorns laborals inclusius.

Ignasi Cañagueral

A nivell intern, Dow ha atorgat a l’equip de Tarragona que ha desenvolupat aquest projecte, el “premi especial d’equip” en la primera edició dels EMEAI ALL ERG Awards. Aquest és un reconeixement molt rellevant per a la plantilla, ja que el selecciona com el millor projecte d’equip a tota Europa, Orient Mitjà, Àfrica i l’Índia.

Ignasi Cañagueral, director del Complex Industrial de Dow a Tarragona, ha recordat que “els punts d’inclusió han marcat una fita per a Dow i per a Tarragona. Vam generar un impacte positiu real en els tres mesos que va durar l’aturada, però hem anat molt més enllà. L’any 2022, les carpes van estar presents a totes les nostres aturades i hem aconseguit que els punts d’inclusió formin part de la política global de Dow a l’hora de realitzar les seves aturades programades”.

PUBLICITAT
Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
udemy course download free