19. Abril 2024

DEGÀ ADVOCATS DE REUS: ‘Cal una major implicació política en les nostres reivindicacions’

ENTREVISTAPere Lluís Huguet està a punt d’esgotar el seu mandat com a degà del Col·legi d’Advocats de Reus. En aquesta entrevista fa una ràpida radiografia a la professió i explica de forma resumida les grans diferències entre el tarannà de l’exministre Gallardón i Rafael Catalá. Tot indica que serà una dona (Encara Orduna) qui substituirà Huguet en la presidència dels advocats reusencs. 

P_lluis_huguet
El degà del Col·legi d’Advocats de Reus, Pere Lluís Huguet

RC – Com es troba actualment el Col·legi d’Advocats de Reus?
PH – Amb l’esperança que finalment la situació econòmica millori, i per tant, també millori la situació dels nostres companys. Durant els darrers anys hem patit moments molt durs com a conseqüència de la crisi i també de les reformes legislatives que va comportar la imposició de les taxes judicials així com diversos projectes de llei que en definitiva, provocaven la desaparició del col·legi d’advocats de reus, i inclús dels jutjats de la ciutat.
Vam treballar tots com una pinya per reformar el que creiem era injust, i han estat derogades les taxes judicials per les persones físiques i els projectes de llei que preveien la desaparició del col·legi i dels jutjats ja no es troben a l’agenda política i per tant, no seran aprovats durant aquesta legislatura.

RC – Vostè està a punt d’esgotar el seu mandat, quines són ara per ara les vostres principals preocupacions?
PH – La primera, la situació econòmica que com a part de la societat també afecta als advocats, la segona, la millora de l’Administració de Justícia, no és admissible que en ple segle XXI la nostra administració de justícia funcioni tota ella amb paper i amb pocs mitjans tecnològics, si volem una justícia ràpida, eficaç i propera hem de dotar de mitjans, donat que en un estat democràtic la justícia és un factor essencial per garantir l’estat de dret.pere_lluis_huguet

RC – Què ha volgut fer i no ha pogut?
PH – Dels objectius que ens vam plantejar l’equip que en aquest moment formem la Junta de govern, crec que s’han complert tots, tenim un ambiciós pla de formació continuada, hem millorat la gestió administrativa del col·legi i hem aplicat criteris d’eficiència i racionalitat que han comportat la reducció de la quota col·legial durant aquest exercici, així mateix hem millorat notablement els serveis que presta el col·legi als companys.

RC – Les taxes judicials van ser una lluita… En quin moment estem?
PH – Efectivament, ha estat una lluita no només del col·legi defensada per tots els companys, sinó també de tots els operadors jurídics que van creure que eren una limitació a l’accés a la justícia i per tant, vulneraven l’article 24 de la Constitució. L’actual ministre de Justícia les ha suprimit per les persones físiques tot i que nosaltres reclamàvem també la supressió a les Pymes. En aquest punt ens ha sorprès, que cap de les organitzacions empresarials que representen les pymes hagin reclamat aquesta supressió i ens hem quedat pràcticament sols davant la nostra petició. Per tant, en aquests moments hem millorat però no hem arribat al que nosaltres proposàvem.

RC – El ministre Gallardón va marxar i Rafael Catalá el va substituir, heu notat el canvi?
PH – Efectivament el canvi ha estat molt substancial, hem recuperat el diàleg amb el Ministeri i hi ha una voluntat del ministre de parlar i consensuar les reformes, això no vol dir que estiguem d’acord amb totes les seves propostes, però sí que ens sentim satisfets de l’actitud de diàleg.
L’actual ministre té un talant dialogant, independentment de què podem no estar d’acord en molts plantejaments, però del primer dia està disposat a parlar-ne, prova d’això han estat la retirada de les taxes judicials de les persones físiques i potser quelcom encara més important, la retirada dels articles de l’avantprojecte de reforma de la llei d’Enjudiciament judicial, de la possibilitat que sense autorització judicial s’intervinguessin les comunicacions, tant telefòniques com electròniques, des de l’advocacia se li va plantejar la pèrdua de Pere-L-Huguet-vicepresidente-Abogacia-web-300x197garanties constitucionals que representava i posteriorment va anunciar que es retirava aquesta possibilitat.

RC – L’advocacia és un sector professional oblidat per la classe política?
PH – No crec que sigui un sector oblidat, perquè principalment una part important de la classe política són advocats, sense perjudici que ens agradaria una major implicació de la classe política en les reivindicacions de l’advocacia per millorar l’estat de dret.

RC – Li agradaria presentar-se a la reelecció?
PH – He complert tres mandats i sempre he cregut que és bona la renovació en els òrgans de govern, em sento satisfet per la feina feta i crec que he complert tots els objectius que em vaig plantejar, pel que no em tornaré a presentar a la reelecció motiu pel qual tindrem un nou degà o degana.

 RC

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy paid course