28. Març 2024

DANI MARTINEZ: "ADICCIÓ 2.0"

És inevitable dir cada cop més estem absorbits per les noves tecnologies. En els darrers anys aquestes no deixen de crivellar-nos amb nous serveis més atractius i sofisticats. Qui anava a dir fa uns anys que podríem escriure missatges de text, enviar-nos fotografies i, fins i tot talls de veu de forma gratuïta, a tothom que volguéssim i des d’allà on estiguéssim?
Si amb el famós Messenger, per citar un exemple, va haver una torbació general (aquest xat permetia parlar en directe sense necessitat de sortir de casa i amb qualsevol persona d’aquest món) l’aparició de les aplicacions d’avui supera el llindar de l’imaginable. Whatsapp, Line, Facebook, Twitter, Twenti i un llarg etcètera son només exemples d’aquestes eines que ens permeten una connexió de 24 hores amb la resta del món.
Però com passa amb gairebé tot, un mal us pot acabar per portar problemes, inclús una animadversió cap a aquest tipus de tecnologies. Una tírria que, per altra banda, és molt difícil de remeiar. Seria anar contracorrent dir que aquestes possibilitats de comunicació que se’ns ofereixen avui dia no son eficaces, doncs ho son, i molt. Però el que si és cert és que, cada cop més, estem més capficats amb tot això i, sovint, ens fan perdre el món de vista. Quants cops hem vist una taula d’amics que estan prenent un cafè i, com a mínim, un d’ells està amb el mòbil a la mà?
Les xarxes socials ens embolcallen en una teranyina de la que no en podem escapar fàcilment. Però la preocupació principal no és només estar tot el dia subjecte al mòbil o a qualsevol aparell tecnològic. Ens estem tornant dependents d’aquests petits telèfons que ens diuen si la persona ha llegit el missatge i, fins i tot, l’últim cop en que s’ha connectat. Això genera, sense ser conscients, una obsessió que ens pot acabar afectant més del que ens pensem. Anem a veure el típic retret dels nostres dies: Per què no m’has contestat? He vist que t’has connectat i no m’has dit res. Només amb això, segurament, ja tenim una discussió assegurada.
Tot i l’eficàcia d’aquestes aplicacions, hauríem d’aprendre a emprar-les de forma moderada. Doncs estem tornant-nos addictes i obsessius. Si abans estàvem controlats, ara ho estem més. És difícil fer un passa i que ningú s’assabenti de què estem fent, on i amb qui.
L’única solució és ser conscients i aprendre a emprar de forma adient totes aquestes eines. Doncs malgrat tota aquesta part negativa és innegable que un bon us pot ajudar-nos al nostre dia a dia. Només hem d’aprendre a conviure amb elles.
Dani Martínez
Periodista
 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
free download udemy course