29. Març 2024

Cinc minuts bojos a Can Nàstic

Luís Suárez celebra un dels gols nastiquers

Com pot canviar en un moment un partit de futbol. Cinc minuts han calgut perquè el Nàstic capgirés un 0-3. Un guió estrany i maquiavèl·lic per un matx on han passat més coses del que semblava, a priori, veient com ha transcorregut la setmana a les instal·lacions del camí de la Budallera.

Després de la derrota a Còrdova, els homes d’Enrique Martín tornaven a tastar les sensacions d’una afició ja desencantada amb el seu equip. Tan sols 2.042 valents han ocupat les seves butaques a les graderies del Nou Estadi. A banda de ser un diumenge electoral, l’hora del partit tampoc ajudava a registrar una entrada òptima. A les 16 de tarda i sense res en joc… la veritat és que costa.

Enrique Martín ha donat entrada a jugadors menys habituals o suplents a l’onze inicial. Bernabé tornava a defensar la porteria grana, el desafortunat Josema al mig del camp i, per fi, Pol Prats ha estat titular. I el pebre l’ha posat Prats. Sens dubte ha de ser un dels pilars del nou projecte grana, perquè el xiquet vol.

Però malgrat el bon inici del Nàstic, un error fatal de Bernabé ha propiciat que l’Elx s’avancés en el marcador amb un gol de Xavi Torres. El jugador ilicità ha xutat des d’una llarga distància i la pilota ha entrat per sota de les cames del porter nastiquer. Una errada incomprensible. Amb el 0-1 s’ha arribat al temps de descans.

Cinc minuts de pel·lícula americana
A la represa l’Elx ha marcat la diferència als primers compassos i semblava que sentenciava el partit. Primer amb un penal comès per Salva, que Castro convertia de forma magistral; i posteriorment Josan ha posat el 0-3 al marcador, just després que l’Elx és quedes amb 10 homes per l’expulsió de Juan Cruz.

Però ha estat llavors quan han arribat els cinc minuts d’autèntica bogeria i propis d’un guió de ‘Hollywood’. A la sortida d’un córner, Uche ha obert la llauna pel Nàstic marcant l’1 a 3. A la següent jugada d’atac, el central franja-verd Neider rematava dins la seva porteria i significava el 2-3. I només segons després, el davanter Luís Suárez posava l’empat al marcador, superant Edgar Badia amb una jugada personal executada magistralment.

Segona meitat de bogeria /Foto By: Nàstic de Tarragona

Amb el 3-3 s’arribava al minut 90, els pocs nastiquers no donaven crèdit a tot el que havia succeït en cinc minuts d’autèntica bogeria. Però Pol Valentín ha vist la segona groga i equilibrava el partit quedant els dos equips amb 10 homes sobre el verd. L’arbitre xiulava el final i ha estat quan ha arribat la nota de malgust.

Edgar Badia, exporter del CF Reus que ara defensa la porteria de l’Elx, s’ha encarat amb un sector de l’afició grana, ensenyant un tatuatge que porta amb la ciutat veïna. Alguns jugadors grana han anat a demanar-li explicacions i s’han encarat amb el porter barceloní. Per sort l’incident no ha anat a més i els dos equips han abandonat el terreny de joc sense més problemes.

Dades del partit:
Nàstic 3: Bernabé, Valentín, Salva, Noguera, Josema (Márquez 63), Iván López, Viti (Suárez 66), Palanca, Imanol, Prats (Sun 86) i Uche
Elx CF 3: Badia, González, Verdú (Neider 80), Calvo, Cruz, Torres (Manuel 73), Josan, Iván Sánchez, Flores, Gil (Borja 63) i Castro
Gols: 0-1 Xavi Torres 30′, 0-2 Castro 48′, 0-3 Josan 69′ 1-3 Uche 78′, Neider pp 83′ i 3-3 Luís Suárez 83′
Col·legiat: Moreno Aragón va amonestar a Borja, Manuel i Ivan Sánchez per part de l’Elx; i va expulsar al local Pol Valentí per doble targeta groga i a l’ilicità Juan Cruz
Estadi: Nou Estadi de Tarragona, 2042 espectadors