28. Març 2024

Científics denuncien la manca de transparència d’Espanya sobre la Covid

Un grup de científics ha denunciat la falta de transparència dels registres espanyols sobre les dades de la covid-19. Així ho apunten en un article publicat a la revista internacional d’àmbit científic ‘The Lancet’, on els signants lamenten que les dades actuals són «insuficients» per entendre el comportament de la pandèmia i prendre les mesures necessàries en cada cas.

D’aquesta manera, insten a les autoritats sanitàries que publiquin actualitzacions «diàries» i «constants» sobre proves, casos, hospitalitzacions, ingressos en unitats de cures intensives, recuperacions i defuncions. Tabé consideren que «cadascuna d’aquestes variables» s’hauria de desglossar per edat, sexe i detall geogràfic, per «controlar millor» els impactes demogràfics.

Els científics subratllen que la pandèmia del coronavirus ha afectat notablement a la població espanyola. En aquest sentit, recorden que només fins al 25 de setembre del 2020 ja s’havien registrat més de 700.000 positius i més de 31.000 morts. També apunten que falta unificar tota la informació facilitada per les comunitats autònomes perquè els registres no presentin una informació amb definicions i criteris d’inclusió dispars.

Si bé admeten que en els darrers mesos el Centre Nacional d’Epidemiologia (CNE) ha realitzat «millores» pel que fa a les dades i les actualitzacions sobre el recompte total per regions, creuen que cal anar un pas més enllà i proporcionar informació que permeti comparar les xifres de les diferents regions. Demanen, doncs, dades diàries sobre hospitalitzacions totals, ingressos a unitats de cures intensives, altes i defuncions de les diferents comunitats autònomes separades per edat i sexe.

Els autors de l’article també expliquen que diferents països del món (com, per exemple, Holanda, Alemanya, Filipines o Mèxic) estan publicant actualitzacions diàries «coherents» i «exhaustives» de casos i de defuncions molt detallades, en les quals s’inclouen les desagregacions per grup d’edat, sexe i àrea geogràfica. Uns registres que consideren «essencials» per entendre la pandèmia. I és que, subratllen, que examinar «les diferències» entre països és «crucial» per avaluar l’impacte de les diferents polítiques preventives de salut i poder dissenyar-ne de millors que permetin reduir els riscos associats a la covid-19.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
free download udemy paid course