BEGO FLORIA: El dia que l’EMT tingui beneficis, vol dir que ho estem fent malament

Una enquesta de l’Empresa de Transports de Tarragona revela que la majoria dels usuaris estan satisfets amb el servei. En una entrevista amb la regidora i presidenta del consell d’administració de l’EMT, Begoña Floria, assegura que es continua treballant per perfeccionar el servi i millorar algunes mancances. Una de les prioritats és reduir la desigualtat i facilitar la cohesió social. Després de negar que Tarragona construirà una gare especifica per autobusos, Floria ha recordat que l’empresa no dóna beneficis i, aclareix, si així fos, voldria dir que “ho estem fent malament”. L’empresa està elaborant un protocol per ‘facilitar la vida’ als usuaris amb mobilitat reduïda. Diu que el problema de l’incivisme també afecta el transport públic

La regidora Bego Floria

La majoria d’usuaris de l’Empresa de Transports de Tarragona (EMT) està satisfeta amb el servei que ofereix l’empresa, segons una enquesta. Què destacaria?
Els resultats han estat positius, la valoració global del servei és bona, ja que tots els aspectes reben una nota al voltant del 8. I a més, la tendència és a l’alça i ens anima a seguir treballant per continuar amb la millora permanent del servei.

Quins són els aspectes que us ha sorprès positivament la bona avaluació dels viatgers?
L’enquesta és l’examen que fem des de la mateixa empresa des de fa uns anys per saber com valoren els usuaris el servei de bus de la ciutat. Ens indica on cal que treballem i posem el focus per tenir cada dia un millor servei, eficient i de qualitat.

Quants passatgers utilitzen el transport públic a Tarragona?
Hem tancat el 2017 amb 9,7 milions de viatgers. Un increment del 4,25% respecte al 2016, que van ser 9,3 milions.

Hi ha algun barri que pugui tenir encara alguna queixa relacionada amb els horaris i els serveis d’autobusos?
Sempre hi haurà demandes i queixes i totes són recollides, escoltades i, en la mesura del possible, resoltes. Cal tenir en compte que es tracta d’un servei públic i la seva planificació respon a una anàlisi intensa i acurada de les necessitats i l’ús que se’n pot fer, i en aquesta avaluació hi influeixen aspectes com la densitat de població i la possibilitat que els usuaris tinguin l’opció de tenir una alternativa de mobilitat.

Salut econòmica
Quina és la situació econòmica-financera de l’EMT?

Va millorant. Existeix un dèficit d’explotació que és inherent a tot servei públic, que està pensat per reduir la desigualtat i facilitar la cohesió social i, en el cas del servei municipal de bus de Tarragona, també territorial. L’EMT aposta per un servei que esdevingui un mecanisme d’equitat per a la ciutadania.

S’entendria que l’EMT tingués beneficis…?
No, no n’ha de tenir i el dia que en tingui és que ho estem fent malament. L’EMT té com a objectiu reduir el dèficit i amb els recursos disponibles oferir un servei de qualitat i eficiència. La millora continua i l’aposta pel bitllet social són els pilars de la gestió actual i això significa que l’objectiu no són els beneficis econòmics.

Mobilitat sostenible
L’alcalde recentment deia que Tarragona gasta 1,5 milions d’euros per fomentar l’ús del transport públic… No resulta cara la inversió?
Es referia al fet que s’inverteixi 1,5 milions d’euros del pressupost municipal per finançar el bitllet social a jubilats, pensionistes i escolars. És una inversió social, i per tant des del meu punt de vista no es pot valorar en termes de ‘car o barat’. El servei públic i les mesures socials no es poden avaluar només tenint en compte l’aspecte monetari. Aquest govern ha apostat per un servei que fomenta la cohesió social i una mobilitat sostenible.

Quina serà la propera inversió de l’EMT?
Estem treballant per iniciar la renovació de la flota d’autobusos

Les parades necessiten reformes. Ho teniu controlat?
Sí, hi ha moltes parades que necessiten reformes, la situació actual és una herència d’anys que anem posant al dia. Sovint, no només depèn de la capacitat d’inversió de l’empresa, hi ha millores urbanístiques, de l’entorn, que anem coordinant i planificant.

Floria: Em sap greu no iniciar encara la renovació de la flota

Protocol intern
Una de les preocupacions de l’empresa és el respecte per les diferents accessibilitats de persones amb alguna discapacitat. Està satisfeta o encara hi ha molt de camí a percórrer?

Sempre hi ha camí per recórrer i hem implantat mesures molt necessàries com les rampes i facilitar l’accés per totes les portes. I seguim treballant, ara mateix estem elaborant un protocol intern que homologarà els escúters que utilitzen persones amb mobilitat reduïda i que els hi permetrà l’accés en la mateixa categoria que les cadires de roda.

L’EMT és una empresa preocupada amb la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones?
Sí, i una mostra és la posada en marxa aquesta setmana del nou servei de parada intermèdia al bus nocturn. Es tracta d’una nova mesura destinada a les dones i que els permetrà baixar entre dues parades a les línies 71, 72 i 73 del TGNIT.

Autocrítica
Vostè com a presidenta de l’EMT fa alguna autocrítica? Quina?

Sempre hi ha autocrítica en la gestió pública. Em sap greu no haver pogut iniciar encara la renovació de la flota però espero com he dit abans que puguem encetar-ho enguany.

Floria és presidenta de l’EMT

L’incivisme també afecta el transport públic?
Molt, hi ha una despesa que es perd en arreglar desperfectes que provoquen uns pocs als busos, a les parades, etc. Fins i tot, es produeixen agressions a treballadors. I també hi ha un incivisme que afecta de manera molt negativa al servei i als usuaris i és el dels conductors que estacionen a les parades que dificulten i alenteixen el servei, a més dels inconvenients als usuaris per accedir al bus des de les parets.

Tarragona no tindrà nova gare
Hi ha la intenció de construir una nova estació d’autobusos a Tarragona?
No.

De cara als jocs del mediterrani, hi ha alguna zona de la ciutat habilitada pels autobusos dels atletes? On?

En principi l’EMT no participa directament en la mobilitat dels jocs però sempre estem a disposició de l’Ajuntament per tot allò que faci falta.

 

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
free online course