Una de les localitats més ‘foodies’ de la demarcació ja prepara una nova edició de les Jornades Gastronòmiques dels ‘Ranxets, la cuina a Torredembarra’, que se celebraran del 15 de novembre al 8 de desembre a la localitat torrenca, amb el suport de l’Ajuntament de Torredembarra.
Cal Silver, Can Lluís, El Capitán, Hostal Coca, La Cuina d’en Basili, Delícias, Las Palmeras, La Serra, La Terraza i La Xeriueta, seran els establiments que participin en les jornades gastronòmiques de Torredembarra i amb preus de menús que oscil·len entre els 25 i els 36 euros.
Els ‘Ranxets‘ són plats que estan presents en la dieta dels torrencs, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada. Es tracta d’una varietat de plats que van des d’escabetxos fins bull a l’all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop, truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc.
Una novetat de les jornades d’aquest any és el sorteig de 10 lots consistents en una cistella de productes de proximitat, un llibre de receptes ‘Ranxets, la cuina a Torredembarra’ i 2 tiquets per a la Mostra Gastronòmica dels Ranxets. Per poder participar és necessari haver fet tres menús diferents entre els restaurants participants.