Altafulla ja està preparant un dels esdeveniments gastronòmics més importants. La localitat altafullenca viurà, del 25 d’octubre a l’11 de novembre, la 12a edició de les Jornades Gastronòmiques, on participaran 9 establiments i que enguany canvia de format i de temàtica i manté la coincidència de dates amb la Festa Major de Sant Martí.
La novetat més destacada d’aquesta edició, implica reivindicar les espècies del Baix Gaià que passa de la garrofa a les plantes aromàtiques com la farigola, l’espígol, el romaní, la menta, el fonoll i la sàlvia. D’aquesta manera, es vol “reintroduir les diverses espècies autòctones a les nostres cuines”, ha assenyalat la regidora de Comerç i Turisme, Natàlia Sanz.
Un dels canvis respecte edicions anteriors serà el format de l’oferta. El comensal podrà escollir entre un menú, un plat únic o els postres. El preu dels menús oscil·la entre els 20 i 30 €; el del plat únic, d’entre 8 i 12 €, i els postres de 3 a 5 €. Es podran degustar diferents i variats plats.
Les jornades comptaran amb el ‘Concurs al Plat!’, on els comensals podran participar en un concurs de fotografia a Facebook, Twitter i Instagram, amb l’etiqueta #aromatiques2019. D’entre totes les imatges, se n’escolliran tres que seran obsequiades amb uns llibres sobre el Baix Gaià. Les persones premiades es donaran a conèixer el 15 de novembre.