28. Març 2024

La importància del ‘sota plat’

Avui parlarem del sota plat, en castellà: “el bajoplato”, suposo que tots sabeu que vull dir, perquè si no els feu servir, que ho dubto… els heu vist mil vegades.

És una peça del servei de taula que es col·loca sota la vaixella i es fa servir durant el dinar. Sol ser rodó, encara que en les fires i en molt restaurants ja comença la moda de fer-los quadrats (per vaixelles quadrades) i són més grans que els plats plans que utilitzem…

De sota plats, podem trobar de diversos materials: vidre, metall, fusta, plàstic de fibres vegetals. Els triarem segons la decoració que tenim pensada fer a taula… Ara bé si no us va bé fer una despesa gran per festes però heu de posar sota plat, ( insisteixo HEU DE POSAR) peça a la qual no donem importància però és imprescindible i essencial a la taula, podeu comprar uns que són de plàstic, amb colors metall, daurat i platejats, que no són de tanta qualitat, però que us faran la mateixa funció. En cas de no tenir res de res, busqueu el plat més gran que tingueu (si és de diferent color que la vaixella millor) i feu-lo servir de sota plat.

Us recomano que si compreu uns sota plats nous, intenteu trobar uns estalvis (salva manteles en castellà) a conjunt. D’aquesta manera, protegireu la taula de la calentor de l’olla amb el caldo de Nadal o de la safata dels canelons, seguint la mateixa línia cromàtica.

També he de recordar-vos que la seva col·locació sol ser a dos centímetres (dos dits d’una mà junts) de la vora de la taula. Amb aquestes mides ja veureu com la seva ubicació dins del conjunt de la taula, us quedarà perfecte.

I us preguntareu quina és la seva funció, què té d’especial el baix plat?
. Ornamental, ben combinat amb altres elements, com la cristalleria, els coberts o el centre de taula, donarà harmonia al conjunt de la taula.

. Fa que les estovalles no es taquin, ja que en cap concepte es pot retirar el sota plat de la taula.

. No s’ha de posar mai les estovalles al davant del comensal. Recordeu que un convidat no es pot quedar en el canvi entre plat i plat amb les estovalles nuetes al davant seu, sempre ha d’haver-hi un sota plat al davant del comensal.

. Elegància, una taula amb sota plats, sempre serà una taula elegant.

La setmana pròxima us espero, tot parlant del plat de pa nostre de cada dinar de Nadal!!

PD: Podeu posar-vos en contacte amb Mar Toribio i fer-li totes consultes sobre Protocol que creieu oportunes. Podeu enviar els vostres dubtes a rcheca@larepublicacheca.com

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
free download udemy course