29. Març 2024

JOSEP Ma. PRATS: No té sentit mantenir un pacte amb qui és incapaç de condemnar la violència

 “Quan la força substitueix la paraula, no té sentit mantenir un pacte amb qui és incapaç de condemnar la violència”, així de clar ha manifestat Josep Maria Prats, el regidor de Cultura de Tarragona que deixa el càrrec a causa de la repressió policial del passat diumenge.

Prats durant la roda de premsa

 “Jo em desvinculo del pacte, però seguiré com a regidor i seré lleial als compromisos del 2016 perquè eren de ciutat”, ha afirmat en roda de premsa. Prats, d’Units per Avançar, ha insistit que segueix compartint la filosofia de l’acord rubricat el febrer del 2016, però que deixa els càrrecs de regidor de Cultura i quart tinent d’alcalde per “convicció”.

El regidor s’ha mostrat trist per una actuació policial “lamentable” i “reprovable” al conjunt del país i a Tarragona, que veu com una ciutat “esberlada”. Així mateix, ha defensat que no ha fet cap “xantatge” al govern, tal com ha considerat C’s, i ha admès que tant els socialistes com els populars -que ara es queden en minoria al consistori- han respectat la seva decisió.

Prats ha argumentat que, quan diu que no té sentit mantenir un pacte amb qui és incapaç de condemnar la violència, no només fa referència als actors tarragonins perquè el silenci s’ha mantingut arreu. Malgrat tot, si que ha constatat que el PP no ha condemnat la violència de l’1-O, però no ha estat l’únic. “La condemna ha de ser contundent, també de grups i col·lectius, molts dels quals encara no han parlat”, ha subratllat.

Ballesteros ha assistit a la roda de premsa

El regidor ha justificat que la seva ha estat una decisió explorada des de les seves conviccions perquè “el pitjor pecat que hi pot haver és el d’omissió i no té justificació”. Així mateix, Prats ha defensat que es dedica a la política per fer un servei a la ciutat i no recorre a cap tacticisme. “La situació actual exigeix valentia, coherència i compromís. Quan els ciutadans pateixen la violència, hem de ser valents”, ha insistit, tot apel·lant a prendre decisions històriques en moments històrics.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha assistit entre el públic a la compareixença de premsa de Prats, de qui s’ha acomiadat públicament en finalitzar l’acte. Posteriorment, Prats ha pronunciat una conferència a l’Antiga Audiència, on ha rebut els aplaudiments de diversos representants de la cultura local, Òmnium i l’ANC, i de formacions com ERC, PDeCAT, CUP i ICV-EUiA.

VIDEO

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
download udemy paid course for free