29. Març 2024

FA 12 ANYS LA POLICIA NACIONAL JA INVESTIGAVA L’IMAM DE RIPOLL

La informació que es va recopilant aquests dies a una setmana dels atemptats de Barcelona i Cambrils sembla que retraten a l’imam de Ripoll, Abdelbaki es Satty, com un vell conegut dels cossos policials de l’Estat. Gràcies al treball d’hemeroteca ara es pot recordar que la policia nacional l’investigava per la seva presumpta vinculació a dues organitzacions terroristes i que el jutge de l’Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska, ja l’any 2005, va autoritzar punxar el telèfon d’Abdelbaki es Satty.


La darrera setmana s’ha convertit en estira-i-arronsa entre els cossos de seguretat de l’Estat (Policia Nacional i Guardia Civil) i la policia autonòmica, els Mossos d’Esquadra. Sembla que per a alguns mitjans ara és més urgent demostrar que els Mossos s’han equivocat, en el que sigui, que no treballar conjuntament i ajudar a trobar informació veraç que contribueixi a calmar ànims i a aflorar objectivament les realitats.

És el cas de la figura d’Abdelbaki es Satty, l’imam de Ripoll considerat el cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Després de l’acusació als Mossos del fet que no havien passat informació a la Guardia Civil sobre una consulta informal que van rebre des de Bèlgica, ara resulta que, l’any 2005, la Comissaria General d’Informació de la policia nacional, ja l’investigaven per possible col·laboració terrorista.

La policia l’investigava per la seva presumpta vinculació a dues organitzacions terroristes integrades a la xarxa d’Al QuaidaAnsal Al Islam i el Grup Islàmic Combatent Marroquí, a les que podria estar donant “suport logístic”. El jutge de l’Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska va ser l’encarregat d’autoritzar la petició de la Comissaria General d’Informació de la policia espanyola, tal com es recull en la resolució del 19 d’octubre de 2005 en la que el jutge raonava la “proporcionalitat, necessitat i idoneïtat en l’observació del telèfon utilitzat per Abdelbaki es Satty per la gravetat dels fets que se li podrien imputar, i per les sospites fundades per la seva vinculació al Grup Terrorista Ansar Al Islam“.

Grande-Marlaska subratllava que Abdelbaki es Satty mantenia “nombrosos contactes” amb grups terroristes vinculats a AQaida i no descartava que pogués “actuar com a intermediari a l’hora de donar suport logístic a les xarxes terroristes” perquè mantenia “contactes amb individus àrabs” que es dedicaven a la falsificació de documentació amb l’objectiu de donar sortida a la cobertura delements terroristes, per territori espanyol i europeu.

La policia espanyola va seguir la pista a Abdelbaki es Satty l’any 2005, ara fa 12 anys, per suport logístic a xarxes terroristes. Entre els anys 2010 i 2014 va ser empresonat a la presó de Castelló per tràfic de drogues. Quanta informació més tenia la policia espanyola que no va donar als Mossos? Quina d’aquesta informació hauria contribuït a avortar l’atemptat? Quin tipus de col·laboració policial s’haguera pogut dur a canvi per no haver de lamentar les 15 víctimes mortals a Barcelona i Cambrils?

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
online free course