29. Març 2024

NÀSTIC I CÒRDOVA EMPATEN A 4 EN UN PARTIT D’INFART

CRÒNICAEl Nàstic ha aconseguit un empat contra el Córdoba en un partit trepidant Emoció, nervis, intensitat i entrega han estat alguns dels ingredients que s’han pogut apreciar durant el partit trepidant que el Nàstic ha disputat, aquest migdia al Nou Estadi, contra el Còrdova. L’encontre ha començat amb un gol matiner dels cordovesos.nastic3

Des d’aleshores s’ha viscut moments de veritable bogeria entre l’afició que, en més d’una ocasió, ha cridat consignes com ‘va, una mica més’ o ‘sí se puede’. S’ha tractat, en definitiva, d’un partit d’infart, de 93 minuts i que ha culminat amb l’empat de 4.

No obstant aquest resultat, els 10.227 aficionats han pogut gaudir de 10 gols (2 d’ells anul·lats per l’àrbitre càntabre Francisco Manuel Arias).

nastic2
L’entrenador del Nàstic

Necessitaven guanyar
L’equip andalús, entrenat per José Luis Oltra, també en posicions de play-off, necessitava puntuar per no veure’s fora dels llocs de privilegi després de moltes jornades. El Nàstic, per la seva banda, afrontava el segon partit consecutiu al Nou Estadi en busca d’una nova victòria, després de vèncer, la setmana passada, al CD Numancia. A més a més, d’incrementar la ràfega d’11 partits encadenats sense perdre. El partit s’ha iniciat amb molta intensitat i al minut 5, l’àrbitre ha decretat penal favorable als visitants.

Fidel ha superat a Reina i ha inaugurat el vídeomarcador del camp. La primera ocasió local ha estat a pilota aturada al minut 10. Aníbal ho ha provat de falta i la pilota ha acabat en córner després de topar a la tanca defensiva. A la sortida de cantonada, Suzuki ha rematat de cap i el porter Razak ha atrapat.

nastic6
L’entrenador del Còrdova

Lobato ha gaudit d’una bona ocasió al minut 15, però la seva rematada des de dintre l’àrea ha sortit fregant el pal. Al minut 18, Aníbal ha empatat. Una bona combinació a la frontal ha acabat en l’assistència de Lobato per Aníbal i aquest no ha fallat.

Còrdova amb joc directe
Al 22’, Emaná a pilota aturada s’ha tret un potent xut que ha refusat Razak. Quatre minuts després, la defensa andalusa ha refusat el perill de l’àrea després d’una bona combinació grana.

Aníbal ho ha tornat a intentar al minut 34, però la seva rematada ha estat tova i no ha posat dificultats al porter visitant. El mateix porter ha tallat una jugada entre Emaná i Aníbal al 37’.

Els visitants ho intentaven amb joc directe i al 40’ ho ha provat Markovic amb una rematada desviada. Un minut després, Andone s’avançava a la defensa i feia l’1-2. I al minut 42, Lobato tornava a posar l’empat amb un golàs. Primer gol del català amb la samarreta nastiquera; la volea del migcampista ha acabat a l’escaire dret de Razak. I al minut 44, només servir de migcamp, els franjiverds han tornat a marcar mitjançant Andone. nastic4Abans d’arribar a la mitja part, Lobato ho ha tornat a provar des de fora l’àrea, però en aquesta ocasió, sense fortuna.

Amb el 2-3 s’ha arribat a la fi dels primers 45 minuts, on s’han vist molts de gols i ocasions favorables al Nàstic.

Palanca entra i marca
A la represa, la primera aproximació també ha estat local. Achille Emaná ha centrat i la rematada de J. Assoubre ha sortit excessivament creuada. Vicente Moreno ha introduït el primer canvi al minut 60; el golejador Lobato ha donat entrada a Palanca.

Tres minuts després, una bona triangulació entre Aníbal i Emaná ha significat una clara ocasió però la pilota s’ha escapat per molt poc. Al 65’, Aburjania deixava el seu lloc a Juan Muñiz. I al minut 70, un servei de cantonada del mateix Muñiz ha significat un gran gol de Palanca, que ha posat el 3-3 a l’electrònic.

nastic5
El president del Nàstic, l’alcalde i un drectiu del Còrdova

El tarragoní ha fet el seu primer gol en lliga després d’una magnífica volea de primeres, imparable per al meta africà.

Expulsió andalusa
Quan el partit començava a perdre intensitat a les àrees, Andone, al minut 80, feia el quart gol i el tercer del seu compte golejador. L’últim canvi ha estat el de Jean Luc Assoubre, donant entrada a Marcos.

A la jugada posterior, Barrera ha comès penal sobre Aníbal i ha estat expulsat. Emaná no ha fallat des dels 11 metres i ha fixat el 4-4.  El nou estadi ha tremolat a causa dels aplaudiments dels nastiquers.

Nàstic- Huesca
La jornada vinent el Nàstic buscarà la segona victòria consecutiva lluny de Tarragona, en aquest cas, davant la SD Huesca. El partit es disputarà el diumenge 10, a les 17.00 hores, a El Alcoraz.