29. Març 2024

LA CUP EXPLICA PERQUÈ NO ASSISTIRÀ AL MANIFEST DEL DIA DE LA DONA

El grup municipal de la CUP, encapçalat per Laia Estrada, ha decidit no assistir a la lectura del manifest institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona per dues raons:

cup_La primera: Els cupaires no entenen que el consistori no hagi inclòs la manifestació, impulsada per la Plataforma 8 de març. Està previst que la marxa reivindicativa arrenqui des de la Plaça Imperial a les set de la tarda. Segons Estrada, aquesta manifestació ja és un acte consolidat i hauria estat interessant que s’inclogués dins del programa d’actes que es porten a terme el dia de la dona treballadora.

Els cupaires han denunciat que no estan d’acord i no entenen la política d’actuació davant les pintades. Fa un parell de setmanes “es va pintar un mural reivindicatiu en una de la paret en el qual hi havia un missatge que deia “Assassinades en nom del patriarcat als Països Catalans” 25 de novembre 2015-016”. Segons Laia Estrada, aquest missatge va ser ràpidament esborrat per la brigada de neteja que va repintar la paret de blanc, dues vegades en una setmana.

La cupaire ha destacat que és curiós que a Torreforta hi hagi terrenys davant d’una escola plens d’excrements i de deixalles i que l’ajuntament tardi molt de temps en enviar a la brigada i que amb aquestes pintades “s’actuï tan de pressa”. A més, ha afegit que hi ha parets plenes de signatures, de dibuixos i de declaracions d’amor per tota la ciutat i sembla que al govern “només el molesti les pintades reivindicatives, sense cap contingut polític. No entenc aquest esforç per amagar aquests missatges”.

cup1Una moció que serà, o no, declaració institucional
Per altra banda, els independentistes presentaran en el pròxim ple una moció, que esperen que pugui arribar a ser declaració institucional. La moció de l’articulat conté nou punts, on es demana a l’ajuntament que declari l’any 2016, l’any contra els feminicidis i la lluita contra la violència masclista, entre altres. A més, destaquen que volen que “no sigui només un pacte institucional sinó que s’incloguin altres institucions que puguin fer pressió per tal de lluitar contra aquesta xacra”. Aquesta moció es presentarà a tots els grups municipals per tal que incloguin, si escau, esmenes. “Si no pot ser declaració institucional, almenys es discutirà com a moció”, han expressat els cupaires.

No s’hi val només sortir a la foto
Els drets de la dona i el rebuig a la violència de gènere no només s’ha de fer present un dia, “no n’hi ha prou amb posar-se els llacets i quedar bé a la foto”, ha destacat Estrada. cup2“Si avui en dia gaudim d’una situació millor del que fa 50 anys, és justament gràcies a la lluita feminista, no és causa de l’atzar”, ha conclòs.

Els regidors del grup municipal de la CUP han afegit que sí que participarem en l’acte de lliurament de premis del XVIè concurs literari “Relats de dones” que ha tingut lloc a les 11.30 h al saló de plens però a la tarda no podran assistir al lliurement de punts de llibre “Tarragonines” que se celebrarà a la tarda perquè coincideix amb la manifestació que portarà a terme la Plataforma 8 de març. “Ja ens agradaria perquè no hi podem ser”.

Jonathan OCA
jonathan@larepublicacheca.com

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
free download udemy paid course