29. Març 2024

392 tarragonins denunciats per no portar mascareta

REDACCIÓ2 Desembre, 20200

La Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos d’Esquadra han tramitat 3.000 denúncies relacionades amb la Covid-19. 1.850 han estat en les primeres fases de confinament i desescalada, entre els mesos de març i juny, i 1.150 entre els mesos de juliol i novembre.

D’aquestes, 424  han estat per incomplir les restriccions a la mobilitat, 392 per no portar mascareta, 31 per consum compartit d’alcohol a la via pública, 16 per realitzar activitats prohibides, 16 per incomplir el confinament, 24 per fumar sense respectar la distància i 38 denúncies a establiments per no complir aforaments o horaris.

Aquest dimecres, s’ha celebrat la Junta de Local de Seguretat, marcada per l’impacte de la pandèmia. Tots els indicadors relacionats amb la seguretat ciutadana s’han vist afectats per la irrupció de la pandèmia des de març del 2020 i les mesures que s’han anat adoptant per tal de contenir la pandèmia.

El conseller de Seguretat Ciutadana Manel Castaño, que ha presidit l’acte, ha aprofitat la trobada per destacar “la gran capacitat dels cossos de seguretat per donar resposta a les exigències que la situació sanitària els ha plantejat, assumint tasques i liderant-les de manera excel·lent”.

Durant l’estiu, la Guàrdia Urbana va dur a terme la campanya de platges controlant-ne l’aforament. Durant mesos de juny a setembre, es van realitzar més de 4.000 serveis relacionats amb la seguretat i el control de les activitats que es desenvolupaven a les platges i el seu entorn.

El cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Tarragona, l’inspector Ramon Franquès, ha destacat que en el darrer any hi ha hagut una reducció d’un 23% dels fets delictius. Així mateix, ha ressaltat que el delicte més comès a la ciutat continua sent el furt i, el segon, el delicte d’estafa lligat majoritàriament al comerç electrònic. Pel que fa als delictes que més preocupen, els robatoris a domicilis i amb violència, l’inspector s’ha mostrat satisfet ja que la xifra en ambdós casos ha caigut considerablement, un 17% i un 15%, respectivament.

També s’han reduït un 45% el nombre de denúncies de trànsit i la accidentalitat ha baixat en un 45%. Pel que fa a les denúncies per infraccions de l’Ordenança de Convivència Ciutadana, s’ha produït una disminució del 10% respecte al mateix període de l’any anterior. De les infraccions comeses, destaquen la tinença i consum a la via pública de substàncies estupefaents (27%) i el consum de begudes alcohòliques a la via pública i l’alteració de l’ordre, amb un 10% de les infraccions respectivament.

Balanç molt satisfactori dels dispositius mixtos
La trobada també ha posat en relleu la importància dels dispositius conjunts entre diferents cossos de seguretat. Durant aquest any, la Guàrdia Urbana ha participat en 173 dispositius conjunts. El conseller Manel Castaño i l’inspector Ramon Franquès han coincidit en agraïr la col·laboració de tots els agents que hi ha participat. Castaño també ha volgut apuntar que ” es tracta d’un model que funciona, i que volem que sigui extrapolable altres punts de la ciutat. Amb aquest model s’aconsegueix un treball integral i proactiu, que es nodreix de l’escolta dels veïns dels barris”

Per exemple, un any després de la seva posada en funcionament el dispositiu conjunt VIBIO de la Guàrdia Urbana i el Cos de Mossos d’Esquadra a la Part Alta ha aconseguit una reducció dels fets delictius en més del 30%. La Guàrdia Urbana de Tarragona ha realitzat més de 1.800 incidències i ha detingut a 57 persones per la comissió de diferents delictes. Cal destacar també que la coordinació entre els cossos va permetre la intervenció a un immoble ocupat al carrer Ferrers que era un punt que generava alarma social entre els veïns. A més també s’ha intervingut en 3 habitatges en els quals es realitzaven activitats relacionades amb el tràfic d’estupefaents, procedint a la detenció dels responsables per la comissió de delictes contra la salut pública.

Al barri del Serrallo, juntament amb el cos de Mossos d’Esquadra, també s’ha implementat un operatiu específic fruit del qual s’han practicat diferents diligències penals i la detenció d’alguns dels seus responsables. Dins d’aquestes intervencions, destaca el desallotjament de 22 habitatges d’un edifici del carrer Sant Andreu, conegut com a “Rancho Grande”, que generava un clima d’inseguretat que afectava a la convivència de tot el barri.

Finalment, el passat mes d’octubre es va posar en marxa el dispositiu Pondus per donar resposta a les demandes des diferents associacions de veïns dels Barris de Ponent. Es tracta d’un dispositiu específic que té com objectiu donar una resposta coordinada davant l’incivisme i altres infraccions detectades. Des de la seva posada en marxa el 20 d’octubre fins el moment, s’han dut a terme un total de 691 actuacions, amb la tramitació de diferents expedients: identificacions, denúncies, diligències penals, detinguts, etc.

També s’han dut a terme operatius conjunts a la zona de Llevant durant tot l’estiu per prevenir robatoris en habitatges i al Bosc de la Marquesa, per evitar acampades il·legals i protegir el medi natural.

PUBLICITAT

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
download udemy paid course for free