25. Abril 2024

QUINS INSTRUMENTS DÓNA L’AJUNTAMENT ALS NOUS REGIDORS?

La constitució dels nous plenaris a partir de demà, dia 13 de juny, impliquen el repartiment d’un ‘pack’ del bon regidor que ha de servir per facilitar la feina als nous consellers entrants. Elements entre formals i pragmàtics que configuren el continent del sistema democràtic a nivell local. El contingut, per suposat, és una altra cosa. 

Ballesteros, amb la vara d'alcalde
Ballesteros amb la vara d’alcalde

A l’Ajuntament de Tarragona es proporciona a cada regidor un pin, medalla o agulla que certifica la condició de representant popular i una vara pels membres del govern que són d’estricte retorn un cop fora del consistori. Tal i com han assenyalat fonts consultades per aquest diari, “l’única vara inventariada que té l’ajuntament és la de l’alcalde. Es considera una peça de museu i la seva substracció és de delicte penal, entre d’altres coses perquè té prop de 100 anys d’antiguitat i està feta amb fusta noble amb un rematat amb aplicació d’or”. Aquest símbol del poder del batlle “està exposat en una lleixa al despatx de l’alcalde, i només s’utilitza en ocasions molt especials com són les processons”.

Fins aquí la poesia. Si parlem de prosa, els regidors que formen part del govern reben un telèfon mòbil amb saldo limitat (l’únic sense restriccions és el de l’alcalde) i, a més, poden escollir entre un ordinador portàtil o un Ipad. Les mateixes fonts afirmen que “són de rigorós retorn, encara que els consellers tenen l’opció de quedar-se’ls un cop abandonin el consistori pagant un valor residual d’entre 100 euros o 75, depenent de l’estat en el que es trobi”. Només els portaveus dels grups municipals tenen dret a un telèfon mòbil, també amb ‘saldo’ limitat.

De cara a establir comparacions que poden ser odioses però sempre són útils, l’Ajuntament de Reus propociona un telèfon mòbil Smartphone a tots els regidors. A més, els consellers de govern compten amb un punt de treball estable (un PC personalitzat), mentre que els de l’oposició tenen el material posat a disposició del grup municipal (un PC per a tots).

J.S. 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
udemy course download free