25. Abril 2024

L’INDEPENDENTISME NO CAU BÉ A PP, PSC, C’S NI A SOCIETAT CIVIL CATALANA

El teatre del centre cívic de Sant Pere i Sant Pau ha acollit aquesta tarda un acte organitzat per Societat Civil Catalana (SCC). L’acte ha comptat amb l’assistència d’unes 80 persones –se n’esperaven més- i la presència de Javier Villamayor, vice-primer Secretari del PSC a l’Agrupació de Tarragona i regidor a l’ajuntament, l’alcaldable popular Alejandro Fernández i també el de Ciutadans, Rubén Viñuales, entre d’altres.

Joaquim Coll, vicepresident de la SCC (esquerra)
Joaquim Coll, vicepresident de la SCC (esquerra)

La SCC ha estat representada pel seu vicepresident, Joaquim Coll, qui ha dit que l’acte serveix per celebrar el primer any de la fundació de l’entitat i per difondre el seu missatge de cara a les eleccions municipals primer i a les del 27S, després. Segons Coll, i alhora per tota la SCC, la gent ha de participar en les votacions perquè “cal trencar aquesta lògica que una minoria social independentista molt mobilitzada esdevé majoria política al Parlament i això ens pot situar a un carreró sense sortida”. A més, ha afegit que el 9N va deixar clar que no hi ha majoria independentista i que el debat ha fracturat el país.

Fem un discurs general
Coll ha continuat dient que “no defensem cap missatge específic de cara a les municipals però si que s’ha d’evitar que els partits independentistes utilitzin els ajuntaments de trampolins cap a processos de trencament, no només en la legalitat sinó també amb l’ordre democràtic”.

El procés és una ‘comèdia’
En sintonia amb aquestes declaracions, l’alcaldable del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, ha reafirmat les paraules del vicepresident de la SCC dient que “crec que en fons allò va ser una bombolla que es va generar i els resultats del nou ho demostren”. A més ha afegit que “si jo fos independentista, que no ho sóc, estaria empipat amb els representants polítics de l’independentisme perquè pensaria quina colla d’inútils que porten tres anys molestant-me i no han aconseguit res. Només fan que barallar-se entre ells, el procés és una comèdia”.

J. Villamayor (PSC), P. Sánchez i R. Viñuales (C's)
J. Villamayor (PSC), P. Sánchez i R. Viñuales (C’s)

Pel que fa a les municipals, el popular ha dit que “aquí ens juguem els futur de Tarragona” i que no es decidirà res de la independència.

La visió ‘socialsita’
Javier Villamayor, regidor socialista que va participar a la concentració que es va fer el passat 11 de setembre a Tarragona, ha volgut prendre part d’aquest acte hi ha dit que el seu partit polític defensa una opció no rupturista amb el conjunt de l’Estat, i que “hem de pactar un nou encaix amb Espanya, un pacte que vindrà d’una reforma complicada però basada en el consens amb la resta de partits polítics”. No creu en la independència perquè “no podem fer sortides endavant que generaran molta frustració i no satisfaran a ningú”.

Jonathan OCA
jonathan@larepublicacheca.com

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
online free course