29. Març 2024

JOAN Ma. SARDÀ: Intento fer les coses pensant en el millor per La Pobla

La Pobla de Mafumet continua creixent en progrés i en habitants. Els seus equipaments, qualitat de vida i seguretat fan que aquest municipi de la comarca del Tarragonès comenci a ser una referència. El seu creixement és sostenible, així com el seu progrés. Joan Maria Sardà, l’alcalde, hi té molt a veure en la transformació del municipi. En porta 28 anys liderant el projecte de ciutat. Es dedica el 100% a la seva gent i a la ‘construcció’ amb seny del seu poble. Torna a aspirar al càrrec d’alcalde perquè el seu municipi continuï en la senda del progrés i de la transformació real. Diu que se sent estimat i amb la il·lusió del primer dia. Se sent un més del poble i empatitza amb aquells que tenen més dificultats. De fet, una de les seves prioritats és no deixar a ningú enrere. Per aquest motiu, du a terme polítiques socials actives i la seva principal preocupació és fer que els habitants de La Pobla tingui bona qualitat de vida. En aquesta entrevista, Joan Maria Sardà ens dóna tots els detalls de l’èxit de la seva governació. Es presenta a la reelecció i demana la confiança de tots els seus convilatans.

 

Es torna a presentar a l’alcaldia, fa 28 anys és l’alcalde…?
Afronto aquest repte amb la mateixa il·lusió que el primer dia. Vaig arribar a l’alcaldia l’any 1995, en fa 28 anys, i he de dir que tinc la mateixa il·lusió i el mateix compromís que el primer dia. El dia que noti que em falta il·lusió seré el primer a dir que me’n vaig.

Com es manté aquesta flama i s’aconsegueix la confiança de la gent durant tants anys?
És cert que tot porta un desgast, però l’important és que treballis de forma incansable pel teu poble i per la seva gent. L’adrenalina està a saber que la gent confia en tu i en les polítiques de progrés que s’implementa. La confiança dels ciutadans és molt motivadora.

Volem combinar sostenibilitat amb eficàcia energètica

28 dona per molt. Vostè és el ‘responsable’ de la transformació de La Pobla de Mafumet… Encara li queden idees?
I tant. Presentem un programa ambiciós i alhora realista. Ens vam proposar fer alguns projectes que estem acabant l’avinguda Mina del Madró que serà una inversió més important de la història de la pobla, guanyarem en viabilitat i mobilitat, donarem un impuls a l’àrea urbanística sense perdre de vista la sostenibilitat. També volen millorar i ampliar el complex esportiu municipal que fa 20 anys que el vam inaugurar…

Però la transformació de La Pobla ha estat força equilibrada… Té previst construir una residència per a la gent gran?
Un cop estigui finalitzat el vial Mina del Madró, hi ha una parcel·la molt important que disposarem per construir una llar per a la tercera edat.

Què té previst per el jovent?
És cert que els joves tenen ara un espai, diguem, precari que s’intentarà millorar, construint un casal de joves que està ubicat al casc antic. Amb aquesta inversió contribuirem a revitalitzar el casc antic que està una mica “decaigut”.

Vostè sempre s’ha preocupat per un creixement sostenible…
Efectivament, tenim uns plans parcials molt ben definits i que contempla moltes zones verdes. Volem combinar sostenibilitat amb eficàcia energètica…

Què esteu fent per millorar l’estalvi del consum energètic?
Una quarta part del poble ja té il·luminació amb leds, també tenim un projecte perquè instal•lar als edificis municipals plaques solars. Aquest fet millorar l’estalvi i l’impacte mediambiental. També estem ampliant els punts de recarrega dels cotxes elèctrics.

Quin és ara per ara el seu handicap?
La meva principal preocupació és la qualitat de vida dels meus conciutadans. Intentar que les famílies més desfavorides no es queden enrere. Per aquest motiu, vam instaurar el xec moneder que ha estat un èxit a tots els nivells. Una ajuda a les famílies i al comerç local, contribuint a l’economia circular. També hi ha ajudes per fer front a les despeses de la llum i de l’aigua.

Per a tothom?
Sí, per a totes aquelles persones que acreditin la necessitat de rebre una ajuda i sempre que estiguin al corrent de les seves obligacions tributàries.

Per què que molta gent s’està desplaçant a La Pobla i molts s’hi queden a residir?
Crec que tenim bons equipaments, una oferta cultural interessant, unes instal·lacions esportives bastant completes i, encara que sembli poc humil, a La Pobla fem actes que comencen a ser referència al territori.

L’índex de delinqüència a La Pobla és un dels més baixos de la comarca

Hi ha qui diu que tot es fa a costa dels impostis de la petroquímica…
La refinaria és una realitat, i el que hem de fer és entendre’ns i buscar un equilibri entre la ciutadania i el sector petroquímic perquè hi hagi una bona convivència. L’Ajuntament és molt exigent amb les llicències, qüestions mediambientals… Hem de lluitar perquè sigui un sector segur i oferir el màxim de transparència i confiança. Crec que s’està fent….

La Pobla és un municipi segur?
Rotundament sí i ho dic amb dades. L’índex de delinqüència és un dels més baixos de la comarca. El nostre cos de vigilants, que està cobert les 24 hores, és molt efectiu, professional i molt implicat.

Com estan les arques municipals?
Sanejades. L’endeutament és 0. Tot i així, intentem aprovar un pressupost (de 12 milions d’euros) realista, responsable i acurat.

La seva candidatura aposta pels joves…
Hem fet algun canvi i hem apostat per la regeneració, pensant en el futur.

Serà el seu últim mandat?
(riu) Ara per ara això només ho saben tres persones: el Joan Maria, el Sardà i el Padrell. Com diu Simeone: partido a partido‘. L’important és que la gent vagi a votar el dia 28. Després ja en parlarem.

L’abstenció serà un problema?
En les passades eleccions a La Pobla es va registrar una participació del 70%. La gent sol implicar-se molt, almenys a La Pobla.

És important és que la gent vagi a votar el dia 28

La gent de la seva candidatura està motivada?
Molt, de veritat. I molt il·lusionada. Hi ha ganes de fer coses.

Li fa por fallar?
Clar. Jo intento fer les coses sempre pensant en el millor pel meu poble i per la seva gent. Però, també és veritat que soc humà i em puc equivocar… Em deixaré com sempre la pell i faré tot el que estigui al meu abast perquè La Pobla continuï creixent.

Al portar 28 anys d’alcalde no es pot transmetre la sensació que el poble és una mena de ‘propietat privada’?
Miri, el dia que jo hagi de marxar només he d’agafar els quadres amb les fotos dels meus fills i de família i una bossa amb les meves pertinences. Jo sóc un treballador de l’ajuntament i em donen confiança per treballar pensant en el futur i progrés del poble. Tinc consciència de qui sóc i on estic.

Al seu partit – agrupació d’electors – hi ha gent de tots els colors i idees polítiques…
No depenem de cap partit polític, la nostra preocupació és La Pobla.

Li han ofert liderar un dels partits tradicionals?
Sí, hi ha hagut contactes, però vam entendre que per a La Pobla. el millor era mantenir-se equidistant. Som una agrupació d’electors municipalista i sense ideologia política.

Jo intento fer les coses sempre pensant en el millor pel meu poble i per la seva gent

Per cert, se sent marginat per la Generalitat?
No, no… mantenim molta bona relació amb el delegat del Govern i del subdelegat del govern espanyol a Tarragona…

La Pobla té ganes de ‘despertar-se’ turísticament?
Tenim una talla romànica de la Mare del Lladó de finals del segle XIII, la casa Balay que està feta amb trencadís… No descartem crear una ruta per donar a conèixer La Pobla…

Política catalana
Per cert, com veu la política catalana?
Una mica ‘revoltosa’. Hi ha molta inseguretat política, molta desafectació social… una mica enredada. Crec que s’hauria de sumar i tornar a posar Catalunya on ella s’ho mereix. Hauríem de baixar el partidisme i pensar més en la ciutadania. Hi ha massa fronts oberts… això no ens va bé.

Catalunya està perdent pistonada?
Si comparem amb altres èpoques, és una evidència. Hauríem de recuperar la credibilitat que teníem fora de les nostres fronteres i això implica sumar.

Ens falta lideratge polític?
Abans hi havia líders molt potents i carismàtics. Avui potser ens falta un lideratge ferm, valent i contundent… En política, els ziguezagues no són massa aconsellables.

Quin missatge li agradaria transmetre als seus conciutadans?
En primer lloc, que vagin a votar i, en segon lloc, que tinguin en compte el nostre lema de campanya: units a Sardà hi guanyes tu. La gent ja em coneix i sap que em deixo la pell pel meu poble i que mai no els defraudaré.

PUBLICITAT





















Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy course