29. Març 2024

PERE SEGURA: Vila-seca és un referent en la lluita contra el canvi climàtic

Si bé l’estiu ja té el seu punt de bon rotllo i de relax. Poder fer una festa major allunyada de les restriccions de la pandèmia és tot un luxe. Vila-seca ha preparat un programa festiu pensat en el retrobament i el gaudi dels residents i forasters, grans i menuts. L’alcalde Pere Segura confessa que hi havia ganes de recuperar la normalitat, tant a nivell social com psicològic. En l’àmbit polític, el batlle fa un balanç positiu del seu mandat i ja es planteja tornar a presentar-se a la reelecció. Confessa que la relació amb el seu homòleg salouenc és cordial, tot i que hi ha punts de vista diferents sobre el Hard Rock. Segura treu pit a l’hora de dir que el seu municipi està fent els deures en l’àmbit de la lluita contra el canvi climàtic: “En aquest sentit, som un referent, i les dades i accions ens avalen”. 

 

Finalment, arriben les festes tan esperades. Se semblen molt a les que es feien abans de la pandèmia…
Sí! Teníem moltes ganes de tornar a la normalitat. De fet, jo com a alcalde només he viscut unes úniques festes en plena normalitat, que van ser les d’inici de mandat, les del juliol-agost de 2019. A partir d’aleshores, ja no n’hi va haver a causa de la pandèmia o van estar molt condicionades per les restriccions que se’n derivaven. Tota aquesta situació ens ha portat a un punt d’esgotament psicològic, per la qual cosa tothom agraeix moltíssim viure unes festes normals, de retrobament, amb gent i gaudint de totes les activitats que s’hi ofereixen.

 Tenim sempre la voluntat de promoure els artistes locals o els músics que pertanyen a bandes del municipi

Quin és el plat fort?
No crec que hi hagi un únic plat fort, sinó que hi ha diversos plats forts, segons els gustos o interessos de cadascú. Si t’agrada la màgia, tens el Mag Lari; si t’agrada la música de petit format o més tranquil·la tens el chill-out al jardí de la Biblioteca. Però, també hi ha concerts de gran format i activitats familiars. Hi ha ofertes de tota mena.

S’ha intentat donar protagonisme a la gent del municipi, sobretot als artistes, oi?
Tenim sempre la voluntat de promoure els artistes locals o els músics que pertanyen a bandes del municipi. Per aquesta raó, l’Espai Cubik és un espai de km. 0, on els artistes poden oferir als seus veïns i a la seva família, el seu art i creativitat en el seu propi municipi.

Hi ha alguna novetat?
Hi ha moltes novetats, com ara l’escenari de la plaça d’Estudi que oferirà espectacles familiars i la barreja de Dj del nostre municipi amb altres professionals també de primer nivell a l’Espai Cubik.

Es té en compte algun protocol anticovid?
Des de Vila-seca, hem aplicat sempre els protocols que estableix la Generalitat de Catalunya que, per sort, ara ja són molt lleugers respecte a la Covid.

Seran aquestes les seves darreres festes? Es presentarà a la reelecció?
La idea i el pensament és que si tot conflueix: família, partit polític i companys, és que pugui tornar-me a presentar.

Treballem per matisar les diverses casuístiques i problemàtiques del Hard Rock (que n’hi ha) però amb una mentalitat constructiva i de treball

Quin balanç fa del seu mandat?
Crec que en puc fer un balanç molt positiu. Hem dut a terme molts projectes i hem reactivat moltes iniciatives, creant així nous horitzons per una Vila-seca que té un futur esplendorós.

Hi ha hagut molta polèmica provocada pel projecte Hard Rock. Està resolt?
Està en vies de solució. Treballem per matisar les diverses casuístiques i problemàtiques del mateix projecte (que n’hi ha) però amb una mentalitat constructiva i de treball, que farà que arribem a punts de trobada, amb l’objectiu que aquest projecte sigui una realitat.

Vostè i l’alcalde de Salou heu fet les paus?
Les relacions sempre han estat bones i cordials. Simplement, cadascú té visions diferents, en aquest sentit.

Sembla que el turisme també recupera la seva normalitat. Es nota a Vila-seca i a la Pineda?
Sí, estem molt contents des del punt de vista de Vila-seca i la Pineda, perquè hem arribat a nivells similars l’any 2019. Tot això ens fa ser optimistes, tenint en compte que el context ha estat particularment perjudicial, ja que el turisme rus, per a la nostra destinació, era particularment important. De fet, s’hi han sumat diverses situacions: el Brèxit, la pandèmia i el conflicte rus-ucraïnès i, tot i això, ens n’hem pogut sortir amb uns nivells prou optimistes i bons. Això significa que tenim una destinació ferma i consistent, fruit del treball de molts anys.

Som dels pocs municipis que portem la línia de costa cap endins per a poder fer front al canvi climàtic

Les platges estan en les millors condicions?
Les platges es troben en magnífiques condicions ara mateix. Crec que tenim una platja com mai, ja que no ha estat afectada pels temporals, tenim uns amples i qualitats de sorra perfectes i l’aigua transparent, d’una qualitat òptima.

Què està fent el govern municipal contra el canvi climàtic?
En aquest sentit, som un referent, i les dades i accions ens avalen. De fet, el projecte presentat als fons europeus estableix tornar a un sistema litoral amb les dinàmiques pròpies d’abans que l’home urbanitzés en excés. Som dels pocs municipis que portem la línia de costa cap endins per a poder fer front al canvi climàtic i apropar-nos al frontal marítim que hi havia anys enrere.

PUBLICITAT













Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy course download free