25. Abril 2024

‘Todas CONTRA las víctimas de Brahim Ghali’?

És més que sabut que en totes les crisis o polèmiques sempre hi ha dos bàndols. Els del sí i els del No. També és cert que hi ha els despistats que s’encasellen en el grup ‘No sap, no contesta‘. La crisi diplomàtica i institucional que travessa Espanya i el Marroc n’és un bon exemple. Les manifestacions/concentracions serveixen per pressionar els intervinents momentanis i o els protagonistes en la ‘batussa’.

Aquest dimarts, era un dia esperat pel regne del Marroc: el líder del Front Polisario, que va entrar a Espanya amb identitat falsa a bord d’un avió oficial d’Algèria, declarava, per videoconferència i des de l’hospital del Logronyo, davant el jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz. El líder sahrauí està acusat per una associació de Drets Humans de tortures, violacions i crims de lesa humanitat.

Davant l’Audiència Nacional, coincidint amb la declaració judicial de Brahim Ghali, s’han concentrat unes desenes de persones, la majoria marroquins. Alguns dels manifestants, lluint vestits típics sahrauís, exhibien una pancarta del Movimiento de Mujeres Españolas para la Marroquinidad del Sàhara, del qual n’és presidenta Aicha el Gourgi, resident a Tarragona. El que no s’acaba d’entendre és que en un dels cartells es podia llegir “todas unides contra las víctimas de Brahim Ghali”. Eing??? Com? No hi ha explicació possible. No s’entén que en la mateixa manifestació on s’exigeix tolerància zero pels violadors, es pugui llegir que s’han unit contra les víctimes del líder del Front Polisario. Com quedem? Estem a favor de les víctimes o contra les víctimes?

És més que evident que en concentracions/manifestacions d’aquest caràcter i d’un tema tan transcendental no podem deixar res a l’atzar. Hem de ser coherents i vigilar, fil per randa, tots els detalls. Els organitzadors no poden concentrar-se només en la presència mediàtica, relegant a un segon pla els veritables interessos, objectius i finalitats de la concentració. La prudència, el rigor i el savoir faire, ha d’estar present en tots els actes, sobretot si volem evitar que sigui un autèntic fracàs i que el resultat sigui diametralment contrari al proposat…. De vegades, quiets s’està millor i ajudem més…

PUBLICITAT


Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
free online course