19. Abril 2024

VÍDEOS | Els violents continuen provocant destrosses a Tarragona

Per les xarxes ja s’advertia que el cinquè dia de protestes seria ‘mogut’. Els primers manifestants han arribat a la Plaça de la Font quan encara no eren les sis de la tarda. L’ambient era festiu.

Uns quants rapers han mostrat el seu talent, cantant músiques reivindicatives i punyents contra el sistema polític i judicial. La consigna era defensar la llibertat d’expressió i de retruc reclamar l’alliberament del rapr lleidatà Pablo Hasél. Els convidats, amb música i poemes, ‘animaven’ i engrescaven els assistents. Després de la lectura del manifest, on es deia que ni hi haurà rendició davant els abusos judicials i la violació dels drets constitucionals, els manifestants s’han posat mans a l’obra per a més una jornada reivindicativa als carrers. Una pancarta on es podia llegir “La solidaritat: la nostra millor arma. Juntes tombem el règim” encapçalava la protesta. Una noia amb megàfon s’encarregava de repetir proclames contra la policia, el sistema podrit i reclamava llibertat per a Pablo Hasél.

Després de la passejada per la Rambla Vella i Rambla Nova, els manifestants han fet cap a la Plaça Imperial Tàrraco. L’edifici de la subdelegació del govern estava ‘controlat’ per una discreta presència policial. Els agents de l’Arro, no obstant, estaven a pocs metres de distància, observant el ‘panorama’.

En pocs minuts, uns manifestants, encaputxats, però visiblement eufòrics, han començat a provocar, llençant pedres, ous amb pintura, petards i paper higiènic contra l’edifici governamental. La idea era escalfar l’ambient. Els mossos assistien a l’escena amb calma, tot i que els insults contra ells eren força sonors. S’han viscut moments de calma tensa.

Alguns manifestants s’han arribat a seure a terra, mentre d’altres consumien alguna beguda alcohòlica o fumaven algun porro. Hi havia molta canalla. Es notava la presència de molts menors d’edat engrescats. Però, la calma ha durat molt poc.

La concentració ha començat a desfer-se i els manifestants han començat a pujar Av. Marqués de Montoliu amunt. Aquí és on comencen a fer barricades amb els contenidors que troben pel camí.  Els empleats de la pizzeria han intentat evitar-ho, però sense gaire sort. Els violents aprofitaven per munir-se de pedres i llambordes. La manifestació s’havia decapitat. Regnava el desordre i la confusió.

A l’Avinguda Catalunya, direcció a l’A-7, uns encaputxats anaven insultant als veïns que els amonestaven des dels balcons. La resposta dels esvalotadors era amb pedres. A la rotonda, han agafat pedres i han trencat un senyat de trànsit. Els protagonistes d’aquesta malifeta eren aclamats.

Comença la cremada de contenidors i les pedrades contra algun aparador del Corte Inglés. En la rotonda de l’Avinguda President Companys, els manifestants cremen més contenidors que serveixen de barricada i malmeten la seu de ‘La Caixa’.

La idea era dirigir-se fins a la comissaria de la Policia Nacional i als jutjats i fer destrossa. De fet, la barrera policial que estava a la sortida del Jutjat de Guàrdia de Tarragona ha estat apedregada. Els agents han hagut de protegir-se, recollint-se a l’interior dels vehicles.

Però el que no s’esperaven els manifestants és que diferents furgons dels Mossos apareguessin de sobte amb l’objectiu d’encapsular-los. Els encaputxats i els violents han tocat el dos en un no res.

La protesta estava pràcticament acabada. Hi havia cotxes policials per tot arreu. Els agents han acabat detenint a dos menors d’edat per la seva participació activa en els aldarulls. Tres agents han resultat ferits per l’impacte de les pedres.

Després molts han agafat el bus per tornar a les seves cases i veure, pels mitjans de comunicació, les seves malifetes, les quals res tenen a veure amb la llibertat d’expressió que tant reclamen.

 

 V Í D E O S

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
free online course