29. Març 2024

Espanya prorroga els ERTOs fins al 31 de maig

REDACCIÓ26 Gener, 20210

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la pròrroga fins al 31 de maig dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i de la prestació extraordinària per cessament d’activitat per a autònoms. Pel que fa als ERTO, el Ministeri de Treball va tancar fa una setmana un acord amb els sindicats i la patronal per allargar la mesura quatre mesos més, ja que l’última pròrroga acabava el 31 de gener.

L’executiu de Pedro Sánchez calcula que la nova pròrroga pot tenir un cost d’uns 5.500 milions d’euros en prestacions per als treballadors i en exoneracions a les empreses. La nova moratòria dels ERTO manté la clàusula que prohibeix a les empreses d’acomiadar en 6 mesos i simplifica diversos tràmits.

Per exemple, amb la pròrroga automàtica i amb més facilitats per passar d’un ERTO per força major a un per impediment d’activitat. També hi ha novetats pel que fa a la inclusió de tres noves activitats econòmiques als ERTO per a sectors específics especialment vulnerables i ultraprotegits: càmpings i aparcaments de caravanes, activitats de manteniment físic i lloguer de mitjans de navegació. Més enllà d’aquestes novetats, els ERTO mantenen el mateix esquema que la pròrroga del setembre.

El ministre de Seguretat Social, José Luís Escrivá, ha destacat que el decret aprovat aquest dimarts que prorroga els ERTO i també la prestació per a autònoms dona «certesa» i «continuïtat» als mecanismes que cercant «consolidar el manteniment dels llocs de treball». Escrivá ha remarcat que en aquesta ocasió ha estat «fàcil» acordar-ho amb els agents socials perquè hi ha «molt consens» entorn aquests mecanismes.

Actualment encara hi ha al voltant de 700.000 persones en ERTO a tot l’Estat espanyol. En el pic màxim de la pandèmia més de 3,6 milions de treballadors van estar en un ERTO. Escrivá ha destacat que s’ha «estabilitzat» amb aquest mecanisme «flexible», que es va posar en marxa al març de l’any passat, a l’inici de la pandèmia.

En relació amb la pròrroga de la prestació per a autònoms, l’acord amb les associacions de treballadors per compte propi recull una rebaixa del 75 al 50% del nivell de caiguda d’activitat necessari per accedir a la prestació.

PUBLICITAT

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
free download udemy paid course