19. Abril 2024

JOSÉ LUIS MARTIN: El PP és l’única oposició del govern Ricomà

El portaveu del Grup Municipal del PP és molt crític amb el govern de Pau Ricomà i Carla Aguilar. Arriba a qualificar-lo de desastre. A més a més, titlla l’alcalde Ricomà com el pitjor de la història. Entén que Tarragona està abandonada i que el govern de la ciutat no té un projecte creïble per reactivar-la. José Luis Martin deixa clar que no està disponible per encapçalar la llista al Parlament de Catalunya. El seu compromís polític és amb Tarragona. El líder conservador es manifesta crític també amb la resta de l’oposició, ja que estan entregats al poder…

 

Com està el PP? Està a punt de desaparèixer o encara li queda vida postelectoral?
Això mateix deien en 2017 quan Alejandro Fernández va assumir la presidència del PP a Catalunya i quan al Parlament en teníem quatre diputats. Hem pogut veure que avui dia, estem a punt de doblar els resultats i fer el sorpasso a Ciutadans. Aquesta és la realitat del PP a Catalunya.

I a Tarragona?
L’any passat, en els pitjors moments de la història del PP a causa dels casos de corrupció, hem aconseguit mantenir la representació municipal a la ciutat gràcies als vots de 3.571 persones per les quals no hem parat de treballar.

Us sentiu útils a l’Ajuntament de Tarragona?
Ens sentim i creiem que som l’únic partit que en l’actualitat estem fent oposició de debò i que estem tenint una actitud crítica amb la política desastrosa del govern Ricomà/Aguilar. Sembla que els altres estan entregats al govern municipal…

Qui són els altres?
Tant els que van donar suport a la investidura com la resta.

Per què qualifica aquest govern de desastre?
És una evidència. En 15 mesos Tarragona no ha avançat. Tenim el pitjor alcalde de tots els temps. Sort que els tarragonins comencen a adonar-se que la ciutat no està millor i que no hi ha hagut cap canvi. Som l’única ciutat de la província que no ha dut a terme un pla de reactivació econòmica per ajudar, per exemple, a pal·liar els efectes de la Covid-19. Tarragona està paralitzada. És un desastre.

Estava més còmode amb l’alcalde Ballesteros, intueixo…
El pacte que vam fer amb el PSC pretenia que Tarragona avancés. I així ha estat, essencialment en les àrees que el PP governava: Espai Públic, Mobilitat, Turisme… En Turisme vam incrementar un 70% el pressupost mentre aquest any s’ha reduït. No troba estrany que se cessi un gerent a principis d’any i es continuï sense. És increïble que la regidora de Turisme marxi en plena època estival. Ha quedat clar que per a l’alcalde Ricomà el turisme li importa ben poc.

En l’actualitat, quin és el departament municipal pitjor gestionat?
No hi ha cap que estigui funcionant. En Espai Públic, per exemple, estan vivint dels projectes aprovats en l’anterior mandat. L’únic que ha fet l’equip de l’alcalde Ricomà és apujar els impostos. No té cap model de ciutat o almenys no el coneixem.

Déu n’hi do… Té la llengua força afilada…
Durant la campanya va dir no a la PP10 i ara està fent una de les operacions urbanístiques més grans i importants per a la ciutat; va dir una cosa i la contrària sobre la Budellera; ha fet exactament el mateix amb la Savinosa i amb Mas d’En Sorder… Aquest govern està convertint Tarragona en una ciutat jurídicament insegura perquè canvia les regles del joc quan més li convé ignorant els empresaris.

Tarragona no és atractiva pels inversors?
És una ciutat que té un gran potencial, però té un govern que és capaç de canviar les normes i les regles del joc durant el partit. Qui s’atreveix a invertir en una ciutat quan el govern municipal és capaç de paralitzar obres quan ja estan en marxa? Fixi’s el cas de Mas d’En Sorder que estan plantejant la possibilitat d’exigir una indemnització milionària a l’ajuntament.

Com se sent ocupant el lideratge del PP a Tarragona, està disponible per continuar al capdavant del projecte?
Molt còmode amb l’equip. Continuo amb ganes i energies per treballar com a regidor per a la ciutat de Tarragona. En les passades eleccions el PP va ser el partit que millor va saber vendre un projecte i model de ciutat, moderna i sostenible.

Estaria disponible per encapçalar una candidatura al Parlament de Catalunya?
La meva preocupació és la ciutat de Tarragona i és en aquest projecte que vull (con)centrar-me.

Donaria suport a una alternativa per canviar el govern liderat per Pau Ricomà? Una moció de censura?
Farem el que sigui necessari perquè Tarragona torni a tenir un govern constitucionalista i no separatista. A la ciutat li urgeix un govern que no estigui al servei de l’independentisme.

Ricomà està al servei del sobiranisme?
Què hem de pensar quan posa una pancarta demanant la llibertat dels presos independentistes i no governa? Hi ha coses molt més importants per a la vida de les persones i de les empreses. No es pot pretendre reactivar el comerç amb ajudes de 200 euros.

Està mort el comerç?
La resposta és obvia quan es passeja pels carrers de la ciutat. El comerç està abandonat pel govern.

Què li diu la gent amb qui contacta?
Reclama la presència del govern de la ciutat. Va ser lamentable veure com l’alcalde esbroncava els empresaris que es van manifestar a la Plaça de la Font per demanar ajudes i sensibilitat per part de l’administració. És el mateix alcalde que omplia la boca parlant de transparència i participació. On està l’empatia?

Què sent quan es passeja per la ciutat i veu com negocis tradicionals van haver de tancar?
M’entristeix, em preocupa i em molesta. Ja és hora que l’ajuntament es posi les piles i ajudi als comerciants. Ja és hora que Ricomà governi i faci alguna cosa per Tarragona. Urgeix un pla de reactivació de veritat i eficaç.

En què consistiria?
Insisteixo: rebaixar la pressió fiscal. Ricomà quan va arribar a l’alcaldia va incrementar els impostos i això, crec jo, no és la millor manera d’ajudar a les famílies o als comerciants.

S’hi acosta una crisi econòmica pitjor que la del 2010?
Sí. Hi ha sectors i famílies que ja l’estan patint. Les perspectives són preocupants en l’àmbit municipal, autonòmic i nacional. Cap dels tres governs fan res perquè els ciutadans confiïn en el futur.

Creu que la crisi econòmica vindrà acompanyada de la inseguretat?
Sí.

Està preocupat amb el fenomen ‘okupa‘?
Qui no? És un problema a tot el país. I el pitjor és que no s’està fent res a nivell de l’okupació il·legal i contra la inseguretat. Fa temps que no veiem patrulles mixtes de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra controlant la ciutat. Per lluitar contra les okupacions ha d’haver-hi més seguretat als carrers. A diferents indrets de Tarragona hi ha fenòmens relacionats amb la inseguretat que preocupen i neguitegen als ciutadans.

Aquesta inseguretat és més latent en algunes zones concretes de la ciutat?
Hi ha diferents tipus i episodis sobre la gestió d’inseguretat i això es pot resoldre o mitigar amb més presència policial.

Aquest govern està fent alguna cosa positiva?
No se m’acudeix cap.

Deia que Ricomà està vivint dels projectes de l’anterior govern, però algun dia s’acabaran. Què farà, doncs?
Fins ara només està duent a terme projectes del mandat anterior. Suposo que aviat hauríem de començar a veure alguna cosa del model de ciutat plantejat per Ricomà. Ell parla d’un any intangible… Què vol dir això?

Pensi que l’actual govern ha hagut de gestionar diferents ‘catàstrofes’: Iqoxe, Glòria, pandèmia del coronavirus…
Sí, sí, no li dic pas el contrari, però quan una persona es presenta a alcalde ha de ser conscient que té l’obligació de resoldre problemes i fer front a les dificultats. Si no està preparat i capacitat que deixi el lloc a un altre.

Què opina sobre la gestió de la Covid a Tarragona?
Podria haver estat molt millor. S’han fet dos modificatius de crèdit (de 500 mil euros) per donar ajudes puntuals i creiem que s’hauria d’haver tingut una visió més global, adaptar el pressupost a les noves necessitats… Amb les partides no executades s’hauria d’haver fet un pla de reactivació econòmica. Això, malauradament, no s’ha fet ni es farà.

S’ha improvisat, vol dir?
Totalment.

El PP votarà contra els pressupostos o ens sorprendrà?
El que no farem és anar a una reunió sense haver tingut un esborrany dels comptes municipals. No aprovarem uns pressupostos si no rebaixen els impostos, almenys un 25%.

No participaran en les trobades?
Si és només per sortir a la foto i perquè l’alcalde digui que es va reunir amb tots els grups municipals, la resposta és no.

Creu que el que esteu fent és oposició?
Sí. Som els únics que estem fent d’oposició. Hi ha partits que estan donant suport a un govern que és un desastre. És el pitjor govern en el pitjor moment. Pitjor és impossible.

‘Ciutat 30?, què li sembla?
Som l’únic partit que va votar en contra d’aquestes mesures perquè creiem que s’hauria d’haver regulat amb una Ordenança diferent i s’hauria d’haver fet abans que res pedagogia. El que no és normal és que al primer dia ja hi hagi radars als carrers. Això evidencia l’objectiu de la mesura: recaptatòria.

Està en contra?
Aquesta mesura hauria d’anar acompanyada de l’ampliació de les voreres, instal·lació dels carrils bici i espais per a patinets… Començar pel sostre mai no ha estat una bona alternativa.

Quina és la intenció de la mesura, segons vostè?
La gent que tregui les seves conclusions. Però no és normal que al mateix dia que es limita la velocitat a 30 km/h es posin radars al carrer… Cal més explicacions?

Creu que aviat es reprendrà el suflé independentista o està de capa caiguda?
La ment de la majoria dels independentistes és impredictible. A mi el descontrol i el desconcert en el món separatista a mi se m’escapa.

PUBLICITAT

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
udemy paid course free download