16. Abril 2024

Ensenyament alerta per la ineficàcia de les mascaretes transparents

El Departament d’Educació ha alertat que les mascaretes transparents distribuïdes a les escoles del Vendrell no estan homologades ni protegeixen adequadament els seus usuaris. Tot i així, el departament, que s’ha reunit amb els directors del centres per tractar el cas després de rebre l’informe dimarts, no prohibirà l’ús però els ha recordat que, en el cas d’emprar-la puntualment, caldria assumir mesures addicionals com l’ús de pantalles o mantenir rigorosament la distància.

Els responsables d’Educació continuen fent una recerca “per tot el món” per cobrir aquesta mancança i, de moment, només ha trobat únicament dos casos de productes fabricats als Estats Units i França, encara pendents d’homologació però pels quals ja s’han interessat per poder analitzar la seva efectivitat. “No n’hi ha cap al món d’homologada”, remarca Segarra.

Cal recordar que l’Ajuntament vendrellenc, presidit pel socialista Kenneth Martínez,  va repartir 400 d’aquestes mascaretes la setmana passada. Uns elements que, sobre el paper, ajudarien a facilitar la comunicació entre docents i alumnes, especialment aquells que tenen necessitats especials. Però Educació, d’acord amb un informe del Departament de Treball, ha alertat els directors que el seu ús no garanteix una protecció efectiva als usuaris davant la covid-19 i no es pot portar durant més de 40 minuts seguits. Únicament es pot fer servir puntualment i amb precaucions addicionals com pantalles facials i mantenint la distància.

El director territorial d’Educació al Camp de Tarragona, Jean Marc Segarra, ha agraït la “bona voluntat” i la “intenció” de l’Ajuntament del Vendrell de col·laborar aportant les mascaretes però, amb l’informe de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral a la mà, remarca que en cap cas pot substituir les homologades per evitar el contagi de coronavirus a les aules dels centres educatius.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

PUBLICITAT

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy course