29. Març 2024

LUNA MONTESANO: No volem un Fridays Reus organitzat per polítics

REDACCIÓ9 Novembre, 20190

Als joves ens preocupa i ens crea un gran malestar que existeixin persones que utilitzen el canvi climàtic en benefici propi o d’algun partit polític; és a dir, que això es converteixi en un pretext per controlar el moviment ecologista.
Hauríem desitjat que Fridays for Future Reus fos de debò un moviment de joves. No ens sembla bé que adults amb interessos distints ho organitzin tot i ens tractin com a simple massa adherida, com a titelles sense veu ni vot.

Els joves ens hem esforçat molt, i mai no ens hauríem imaginat, quan vam començar a concentrar-nos a la plaça Prim de Reus, que Fridays for Future Reus estaria manipulat i al servei dels polítics.

Els adults han segrestat aquest moviment juvenil, les decisions no es prenen en assemblees i hi ha un grup organitzador tancat que fa i desfà al seu caprici, controlat per l’Esther Flubacher, que té vincles directes amb un partit polític, la Núria Pujals i la seva amiga de disset anys, la Lorena Margarit. Però per desgràcia la gent de catorze anys no tenim mitjans per lluitar contra adults i gent poderosa del món de la política que tenen enganyats els mitjans de comunicació.

Així doncs, només ens queda abandonar un moviment que, aquí a Reus, té aquestes dirigents que no ens deixen participar. No volem que el moviment impulsat per Greta Thunberg s’acabi podrint, no podem permetre aquesta trampa a Reus. Així no hi haurà manera d’assolir veritables canvis polítics ni econòmics.

No volem formar part de Fridays for Future Reus perquè està destruïnt allò que va néixer com un moviment adolescent de protesta. Ja no ens hi sentim representats. Per això, nombrosos joves activistes de Reus ens hem sentit decebuts i hem optat per deixar el grup. Perquè nosaltres, a diferència dels actuals organitzadors de Fridays for Future Reus, sí que estem preocupats pel canvi climàtic.

Luna MONTESANO
Estudiant, voluntària mediambiental i exmembre de Fridays for Future Reus

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy course