R. VIÑUALES: Ballesteros ja no governa. A l’Ajuntament mana Pau Pérez i José Luís Martin

viñuales6-300x225

Rubén Viñuales, el líder de Ciutadans a Tarragona, concedeix una entrevista al nostre digital, on fa un balanç del mandat. Diu que en els darrers tres anys i mig, ha après molt en política, però reconeix que no ha estat tot un mar de roses. Lamenta que Ballesteros ja no governi i no es passegi per la ciutat, un fet que no li permet conèixer la realitat. Diu que l’alcalde ha cedit el poder a Pau Pérez i a José Luis Martin. Viñuales fa referència a la seva oposició i avança que farà en algunes àrees si guanya les eleccions municipals. Se sent trist i impotent davant la rumorologia que només tenen com a objectiu debilitar-lo com a polític. Viñuales, en aquesta entrevista, ens ensenya la seva part més política i guerrera. No revela si és candidat a l’alcaldia de Tarragona

Quin balanç fa del mandat?
Molt positiu. Em recordo que quan vam començar semblava una carrera universitària. No teníem ni idea. Tot era nou. Hem après molt. Hem hagut d’aprendre a lidiar amb la premsa i a conèixer els bastidors, la part no reglada de la política. Ha estat molt interessat i enriquidor conèixer la societat tarragonina des del vessant polític. És un honor ser regidor.

Un qualificatiu per aquest mandat…
Fi de cicle. Dels resultats del 2019 es coneixerà la tendència de Tarragona pels propers 10 anys.

Ha parlat de fi de cicle, es refereix a Ballesteros?
Sí. Aquests quatre anys han estat propina per Sr. Ballesteros. Només li importava fer els Jocs del Mediterrani. Ara tenim un regal enverinat que és l’Anella Mediterrània. Si es torna a presentar, és perquè vol que li paguem entre tots la seva jubilació.

CAS INIPRO| És molt lleig. El contingut de la interlocutòria és molt preocupant. És difícil trobar una explicació fora de les conclusions del jutge instructor.

S’ha reunit mai d’amagat amb el Sr. Ballesteros fora de Tarragona?
D’amagat no. És cert que vaig dinar amb ell fora de Tarragona i a Tarragona. També ho he fet amb altres portaveus…

Cas Inipro: és molt lleig
El cas Inipro el preocupa?
És molt lleig. El contingut de la interlocutòria és molt preocupant. És difícil trobar una explicació fora de les conclusions del jutge instructor.

L’Acusació Popular demana 13 anys de presó i 88 d’inhabilitació…
No tinc ni idea. Ells tenen els detalls del procés, jo no.

L’alcalde hauria de dimitir?
Si els recursos de reforma són desestimats i l’Audiència entén que el cas haurà de ser jutjat, l’alcalde hauria de dimitir ipso facto.

Ciutadans vol crear la Regidoria del Coneixement i Qualitat perquè faci homogenis els procediments i que detecti els problemes i busqui les solucions. L’Ajuntament, avui dia, només es dedica a tapar forats. Li falta planificació.

Vostè diu que el govern del Ballesteros fa el que vol…
Generalitzar sempre indueix a error, però és una casa que té un greu problema de gestió interna, a causa de la manca de personal i de l’absoluta descoordinació interna. Per això Ciutadans vol crear la Regidoria del Coneixement i Qualitat perquè faci homogenis els procediments i que detecti els problemes i busqui les solucions. L’Ajuntament, avui dia, només es dedica a tapar forats. Li falta planificació.

Quines són les àrees que més li preocupen de la governança de Ballesteros?
Ell no govern. Crec que la gent és conscient que el Sr. Ballesteros ja no governa res.

Fotre mà al contracte de la brossa
Per cert, Tarragona està bruta o neta?
És una ciutat amb molt d’incivisme. Haurem de fotre mà al contracte de la brossa.

I això?
Abans hi havia controls per part de l’ajuntament que ara no existeixen i a més a més tenim problemes amb el percentatge de la recollida respecte a la neteja. Hem de tenir més neteja que recollida. Ens falta maquinària d’aigua. Les que hi ha són manifestament insuficients i s’espatllen moltíssim.

Què hem de fer amb l’incivisme?
Ser més durs i exemplars amb la gent incívica. Falta voluntat política per resoldre el problema. Insisteixo: el Sr. Ballesteros ja no governa. Això és un regne de taifes. El Sr. José Luis Martin i el Sr. Pau Pérez és qui mana de veritat. L’únic que el Sr. Ballesteros sap vendre és a ell mateix.

Quan plou, Tarragona s’inunda…
Hem estudiat els punts negres. En el cas del Serrallo, la solució passa per un sistema de laminació per recollir totes aquestes aigües. Hem de fer alguna cosa als Països Catalans, al Serrallo o el pàrquing del darrere de les Gavarres.

Com anem pel que fa a seguretat?
Era una ciutat molt segura, però des de fa tres anys ho ha deixat de ser. Les estadístiques demostren un increment de furts en l’interior dels cotxes. També pugen els robatoris en els habitatges, augmenta el tràfic de droga i el fenomen dels okupes. El panorama és preocupant.

Crec que tothom s’ha adonat que es tracta d’una mesura populista i absurda, sobretot quan es tracta d’una empresa amb un dèficit de 9 milions d’euros. És una manca de respecte. Fa sis mesos, els treballadors feien vaga i suposo que era per alguna raó. La taxa de baixes laborals és impressionant.

Busos gratis? Manca de respecte
L’alcalde va anunciar que a partir del mes de gener els busos seran gratuïts. És una prioritat?
Ell també regalarà un Seat Tarraco a tots els tarragonins empadronats i una caixa de gamba roja per Nadal. Crec que tothom s’ha adonat que es tracta d’una mesura populista i absurda, sobretot quan es tracta d’una empresa amb un dèficit de 9 milions d’euros. És una manca de respecte. Fa sis mesos, els treballadors feien vaga i suposo que era per alguna raó. La taxa de baixes laborals és impressionant. No paguen les hores extres als conductors, els autobusos tenen gairebé 20 anys d’antiguitat. Aquesta proposta populista i electoral mostra cap on va Ballesteros.

Com es definiria com a polític?
L’autoqualificació és subjectiva i no ajuda en res.

No és agosarat que diguin que vostè és el cap de l’oposició atenent l’oposició que Ciutadans fa al govern?
Jo represento el meu partit. Cada partit fa la seva feina.

Hi ha qui entén que vostè fa més massatges a l’equip de govern que oposició?
(Riu) Doncs ell no opina el mateix. Els periodistes de vegades volen unes actituds violentes i jo no les protagonitzaré mai. Jo crec en el respecte. Diré que no estic d’acord, però no faltaré mai el respecte a ningú. No va amb mi. No sóc així.

Fotre mà a la Fundació Tarragona 2017
Per què no va ser més incisiu amb el tema dels jocs?
Es va fer un monogràfic sense dades oficials. Per a mi i la majoria dels tarragonins els jocs van ser un fracàs. Quan tinguem la liquidació de la fundació, aleshores parlarem i perquè, descompti, nosaltres voldrem saber que es farà amb l’anella. En el plenari cadascú parlava del seu llibre i de les seves batalletes. Aquests plenaris – i a més sense dades oficials – no serveixen per a res.

Demanarà l’auditoria de la Fundació Tarragona 2017?
I tant. Té algun dubte? Tinc moltes ganes de fotre mà a la fundació. Tinc ganes de conèixer els números de veritat. Mentrestant, no vull fer judicis de valor.


Ha pactat alguna cosa amb el Sr. Ballesteros de cara a les properes eleccions?

No. El Sr. Ballesteros, que viu a Matrix, creu que guanyarà les eleccions. És un senyor que ja no trepitja carrer. No me l’he trobat mai caminat per la Rambla o fent un cafè en un bar de la ciutat. Només va del cotxe oficial de casa a l’ajuntament… No coneix la realitat de la ciutat. Només escolta el que li diuen aquells que li riuen les gràcies.

Si entrem a governar, ho mirarem tot. Obrirem les finestres i aixecarem les catifes.Volem transparència, que malauradament amb Ballesteros és un capitulo que no té massa bona nota. És normal gastar-se 500 euros amb un sol dinar, pagat amb la targeta de gerència d’una empresa municipal? Estem parlant d’un salari mínim interprofessional. 

Ciutadans va denunciar les targetes black… ara tenim el tema del coaching de l’empresa d’Aparcaments…
Venim d’una època en què semblava que tothom podia fer de l’administració pública el que volia i li venia de gust perquè hi havia una mena de llei del silenci entre els partits i entre el govern que surt i entra. Això s’ha acabat. Si entrem a governar, ho mirarem tot. Obrirem les finestres i aixecarem les catifes.Volem transparència, que malauradament amb Ballesteros és un capitulo que no té massa bona nota. És normal gastar-se 500 euros amb un sol dinar, pagat amb la targeta de gerència d’una empresa municipal? Estem parlant d’un salari mínim interprofessional.

Si és alcalde, acabarà amb les targetes de gerència?
Les despeses fútils s’han d’acabar. Les despeses s’han de justificar, com a tot arreu.

Rumors indignants
En aquests anys que porta en la política, ha deixat algun mort a l’armari?
No. Si es refereix a l’exregidora Beatriz Pérez, ella no està a l’armari.

La propera campanya de Ciutadans serà més dura? Tem que li puguin fer mal en l’àmbit personal amb rumorologia i atribuint-li fets censurables?
Ja ho van intentar en 2015. No em sorprèn la mala idea de molta gent. Hi ha persones sense escrúpols que per fer-me mal no tenen cap problema en inventar-se i faltar a la veritat.

Darrerament se senten moltes coses que no abonen massa a favor de la seva reputació…
Ho sé. Només demano que la gent que es dedica a escampar rumors que aporti proves. He sentit de tot i és indignant. Alguns rumors són de traca i mocador.

Comenta a la seva dona tota aquesta rumorologia?
Clar. Ella s’adona del món repugnant que hi ha a la política quan hauria de ser un servei públic.

Ha viscut moments difícils a causa d’aquests rumors. Sembla que ha decaigut. Ha arribat a plorar?
La veritat és que sí perquè te n’adones que hi ha gent molt dolenta al món.

Ha estat a punt d’engegar-ho tot a rodar?
Doncs sí. És molt trist que algú vulgui posar traves quan la teva intenció és només treballar per la ciutat. Hi ha gent que quan veu que se li acabi el ‘xiringuito’ o per altres motivacions espúries o ideològiques, es dedica a actuar amb males arts per abatre’m, no tenint en compte si això afecta o no a la meva família. És repugnant. Aviat has de ser Ghandi per dedicar-te a la política o no superes la lupa.

Hi ha algun aspecte de la seva vida  que de fer-se públic hauria de dimitir?
No. Convido a tothom a fer arribar al seu mitjà tot el que tingui en contra meu. Que diguin el que vulguin. Tinc força per suportar això i molt més.

Vostè insisteix que a la seva vida hi ha dues coses importants: la seva família i Tarragona…
No hi ha res més important que això. I els que tenen fills m’entenen, segur.

Es considera una persona honesta?
Sí.

Independència i corrupció

Quines són les seves línies vermelles?
La corrupció i la independència.

Ha crescut d’ençà que està en política?
No sóc la mateixa persona que fa quatre anys. Alguna cicatriu ha quedat, però m’he fet més fort.

Hi ha presos polítics?
No, clar que no. Com a jurista em molesta que digui que hi ha presos polítics. Dir que els independentistes són presos polítics és una ofensa pels que són realment presos polítics. Ens pot agradar més o menys la idoneïtat de la presó provisional, però és un absurd dir que són presos polítics.

No creu que fa el ridícul anant per la Rambla esborrant els llaços grocs? No hi ha coses més interessants per fer?
No. Amb aquest gest volia cridar l’atenció per la importància de mantenir la ciutat neta, sense pintades. Feia mesos que veiem pintades per tot arreu sense que ningú fes res per solucionar-ho. On vam pintar no n’hi havien només llaços grocs. No ens agraden les pintades, ja sigui la bandera d’Espanya, ‘Susy te quiero’ o un llaç groc. El carrer és de tots….

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter


Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
download udemy paid course for free