28. Març 2024

NÀSTIC vs OSASUNA, QUAN LA REALITAT ES CONVERTEIX EN MALSON

El somni s’ha truncat i ha quedat l’esperança de continuar lluitant la temporada que ve amb la mateixa il·lusió i esforç. L’Osasuna va ser superior a l’equip grana en un estadi amb la presència de 12.906 persones. El Nàstic va fer una gran temporada, però en el terreny de joc va haver de doblegar-se davant d’un equip que ha acabat marcant 3 gols.

nasticEl duel va començar amb bon peu: Naranjo va fer vibrar el camp en inaugurar el marcador. El Nàstic va tenir més oportunitats de gol, però els navarresos van ser més pràctics i assertius. No van malgastar oportunitats. Els primers minuts del partit van ser esperançadors pel club tarragoní, però va ser sol de poca dura, però jugadors visitants van fer els possibles i els impossibles per derrotar el Nàstic. Un fet que van aconseguir amb gols (2-3).

nastic1El partit va començar molt abans a les grades amb les dues aficions bolcades amb els seus respectius equips. La primera ocasió del partit va ser per al conjunt d’Enrique Martín, després d’una passada interior que va aprofitar De les Cuevas, però la pilota el va tallar Reina.
El Nàstic Moreno va començar imposant-se en la possessió de la pilota i aviat van fer els deures.

Una cavalcada de Gerard Valentí per la banda dreta va ser el preludi d’un centre mesurat que Naranjo va aconseguir enviar al fons de la xarxa (1-0), deslligant la bogeria en els primers deu minuts de partit.
El frenesí dels primers minuts va esvair amb el gol, tot i així, el conjunt navarrès va gaudir de l’ocasió més clara fins llavors del partit passat el quart d’hora, amb una rematada al travesser després d’una pilota parada. La jugada, però, va acabar invalidada.

osasuna
Alguns jugadors navarresos sense samarreta ni pantalons

Osasuna i les situacions de perill
L’Osasuna va començar a generar més perill entrada la mitja hora de joc i una pilota parada va complicar les opcions dels granes per superar l’eliminatòria. Va ser mitjançant David García, que va aconseguir connectar amb la pilota i amb un cop de cap va empatar el partit (1-1).

En el tram final de la primera part va haver-hi més polèmica que futbol. Les faltes i les pèrdues de temps van començar a ser les protagonistes, i l’única acció de perill va ser una rematada d’Alex de Groot que va sortir molt desviat a l’esquerra de Nauzet. Els xiulets contra l’arbitratge van ser una constant.
El Nàstic va tornar a sortir en tromba a la segona part. En els primers minuts van ofegar als navarresos i la pilota es va passejar en més d’una ocasió per davant la porteria de Nauzet, després d’un córner i diverses ocasions de Emaná per banda esquerra. Tot i que el conjunt de Vicente Moreno era el que es va acostar amb més perill, va ser l’Osasuna, de nou, el que es va posar per davant amb un gol de Javi Flaño que va gelar al Nou Estadi (1-2).

El partit semblava sentenciat però el Nàstic es va negar a llençar la tovallola i les grades tampoc. nastic2Els pupils de Vicente Moreno ho van intentar i van gaudir de més arribades, però en una altra pilota parada, la pilota li va caure a Nino primer i Merino després, que no va perdonar, i va matar el partit (1-3).

Muñiz va maquillar el resultat després de caçar una pilota a l’àrea de Nauzet (2-3) i l’equip va seguir local insistint i buscant la porteria contrària, però el partit va morir. El Nàstic va tancar la temporada i deixo enrere el somni de Primera Divisió després acariciar-ho en diverses ocasions, en un retorn a la Segona Divisió després de tres temporades a Segona B que ningú podia imaginar.

Va ser trist veure com Mossa i Emmaná abandonaven el camp plorant. A les grades la frustració havia assumit el protagonista. El somni s’havia truncat, un altre cop per la maleïda mala sort. Perquè diguin el que diguin, l’esforç del Nàstic ha estat la base del somni de tota la (brillant) temporada.