19. Abril 2024

EL NÀSTIC A UN ‘NO RES’ DE PALPAR EL SOMNI DE TOTS ELS TARRAGONINS

El Nàstic està a poc de transformar el seu somni en realitat. Això perquè ha guanyat, aquest migdia, el partit contra el Reial Saragossa. El marcador ha quedat 1-0, a favor del Nàstic. Ha estat un partit d’infart. La part final ha estat una autèntica bogeria, en què dos penals han marcat el signe del derbi, el que han transformat els visitants i el que van fallar els locals.

NASTIC2 L’aconseguit pel Nàstic, al minut 83, ha estat molt protestat per l’afició aragonesa i ha estat transformat per Naranjo, mentre que cinc minuts després Lanzarote va poder empatar però ha enviat el seu a núvols.

Fins llavors el partit havia estat igualat, amb una part per a cada equip i amb oportunitats de gol parelles entre tots dos i semblava caminar cap a l’empat, tret que algun dels dos equips cometés un error d’embalum que facilités la tasca al seu oponent.
Tots dos conjunts han ofert una primera part equilibrada en què els grana han tingut més la pilota davant un Saragossa al qual li costava recuperar-lo i que quan ho tenia en el seu poder no era capaç de mantenir-lo.

PerillositatNASTIC3
Després del descans van ser els saragossans els que han tirat d’orgull i, amb força, han estirat al seu oponent cap enrere, que s’ha vist obligat a recular diversos metres en la seva pressió jugant llavors a la contra.

El joc en els primers minuts de partit ha transcorregut en la seva major part al centre del camp amb poques arribades a les àrees sent el que major sensació de perill va donar l’equip local, en dos córners consecutius en què la defensa i el porter foraster ha hagut d’emprar a fons, al minut 13, tot i que el Nàstic ha avisat de la seva perillositat tres minuts més tard en una jugada d’Emana que, a l’àrea, va creuar en excés la pilota.

La calor…
A partir del minut 25 s’ha NASTIC_començat a animar el joc perquè la calor ha fet baixar la pressió de tots dos equips i això ha deixat més buits.
Els homes de Lluís Carreras van poder inaugurar el marcador en aquest minut amb un gran xut del lateral Rico des de fora de l’àrea al qual hi ha respòs el porter Reina amb una gran intervenció.
Un mal refús del central saragossà Guitián ha estat a punt d’introduir la pilota en la seva porteria en el minut 30 i en el tram final va arribar un empenta aragonès amb sengles oportunitats de Guitián, en un córner, i d’Àngel.
Tots dos conjunts hi han reclamat un penal en aquest període que el col·legiat no ha concedit.

Poques ocasions de gol
No obstant això, al Reial Saragossa, que s’havia apoderat de la possessió de la pilota, li ha faltat posar pilotes clares per les seves puntes perquè amb prou feines hi ha hagut ocasions de gol, tal com havia ocorregut en la primera meitat, mentre que el seu oponent tampoc ha estat capaç de ficar la por al cos als propietaris del terreny.NASTIC6
La millor ocasió en aquest segon període va ser una rematada de cap d’Ángel en un servei de córner que va sortir fora per poc en el minut 65.
A partir d’aquí, un Saragossa que empenyia i un Nàstic que es defensava però sense que cap fos capaç de trepitjar àrea en condicions fins que en el minut 83 un centre de Lobato ha donat al pit del central saragossista Guitián i posteriorment a la mà considerant el col·legiat que era intencionada.
El penal, transformat per Narajo, semblava sentenciar la contesa però el Nàstic ha tingut l’opció d’haver aconseguit l’empat gràcies a una altra pena màxima, en aquest cas per mà de Tejera, que ha fallat Lanzarote i que el deixa sense ascens directe, una cosa que encara té a la mà el conjunt tarragoní.