L’Hospital Joan XXIII, referent en càncer de pàncrees

L’Hospital Joan XXIII de Tarragona ja és referent a la província per a pacients amb càncer de pàncrees i metàstasis hepàtiques que requereixen una cirurgia.

Això suposa una millora per als pacients i per a les famílies, ja que fins ara havien de derivar a centres de Barcelona i es tracta habitualment de pacients amb patologies complexes que requereixen una llarga estada hospitalària.

L’Hospital Universitari Joan XXIII té un comitè oncològic que revisa cada cas de forma individualitzada per a oferir el tractament adequat a cada pacient.

Majoritàriament, es tracta de pacients amb càncer de pàncrees o metàstasis hepàtiques de càncer colorectal.

En funció de la complexitat del procediment, el tractament quirúrgic d’aquests pacients es pot fer amb cirurgia oberta o robòtica, mitjançant el robot Da Vinci, disponible des de fa un any al centre tarragoní.

Aquest tipus de patologies necessiten el treball d’un equip multidisciplinari format per diferents professionals, que abasten des cirurgians i oncòlegs a anestesiòlegs i treballadors socials.

 

REDACCIÓ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIESNewsletter

Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
online free course