25. Abril 2024

La victòria a casa se li segueix resistint al Nàstic (2-2)

Al Nàstic de Tarragona se li segueix resistint la victòria a casa. Els homes de Xavi Bartolo han tornat a cedir un empat al Nou Estadi, on ha tornat a donar dues cares molt diferents. La bona ha estat la capacitat de reacció, després que la UE Cornellà s’avancés al marcador, posant el 0-2 al minut 40 de la primera part. La cara dolenta, la falta d’intensitat i l’innocència que segueix castigant durament a l’equip tarragoní.

0-1 i a remar des de l’inici
Poc ha durat el bon inici dels de Xavi Bartolo. Un error en defensa clamorós ha deixat sol a Pablo Fernández que a plaer ha batut la porteria de Bernabé. Des de l’inici tocava remar. Lluny d’encotillar-se davant del gol cornellanenc els jugadors grana han buscat la reacció ràpida. En una al minut 7, contra Brugui a punt ha estat d’igualar el matx.

Les bones incorporacions per banda de Pol Ballesteros també han aportat jugades de perill pels nastiquers, Pedro Martín, fins en dues ocasions, ha estat també a punt de trobar premi, amb una gran rematada de cap a centrada d’Albarran i, posteriorment, en una jugada personal que ha acabat amb un xut a les mans de Ramón.

Pedro Martín posa en joc una pilota

Al quart d’hora de partit la UE Cornellà ha fet una passada endavant, avançant la pressió, fet que ha provocat que la sortida de la pilota dels granes no fos tan fluida. Amb el pas dels minuts el Nàstic anava perdent rapidesa. Al minut 22, Bernabé ha tret una bona mà per impedir que Eloi Gila fes el segon, després d’una jugada polèmica, on un jugador verd s’havia emportat l’esfèrica amb la mà, fet que ha passat desapercebut pel col·legiat.

De nou Pedro Martín al 25, després d’una bona centrada de Brugui, deixava el malagueny sol al segon pal, però no ha estat capaç de connectar una bona rematada de cap. Damián Petcoff, amb una gran treta de falta a punt ha estat de trobar premi, però el gol, semblava negat pels homes de Xavi Bartolo. A la següent jugada, de nou el migcampista argentí ha enviat una gran centrada al travesser, a punt de fer un gol olímpic.

Però al minut 40 tot el bon treball se n’ha anat norris. Albarrán, en una centrada des del costat dret dels barcelonins, el lateral grana ha comès penal sobre Baro i Abde convertia la pena màxima des dels 11 metres. De nou a remar. Però el mateix jugador emmenaria el seu error. En la següent jugada d’atac dels tarragonins, el defensa trobava la xarxa i retallava distàncies. Primera part de bogeria.

Ja al final d’aquest primer acte, en una jugada molt embarbollada, el Nàstic feia el segon amb una centrada de córner, però el col·legiat l’anul·lava per falta sobre l’arquer cornellanenc. Carbonell Hernández xiulava el final i jugadors al túnel de vestidors.

El treball es queda a mitges
La segona meitat també començava amb dues ocasions clares pels dos conjunts. Primer Pol Ballesteros ha provat sort des de la frontal amb un bon xut que ha aturat Ramón en dos temps. Replicava la UE Cornellà amb una rematada de Pablo que salvava en última instància Perone. El Nàstic seguia buscant bones triangulacions al centre del camp i el Cornellà, amb el resultat a favor, seguia buscant pressionar els centrals grana.

Però a segona meitat avançava amb un ritme molt més lent que el del primer acte. Amb el pas dels minuts, la parròquia grana anava demanant als seus homes molta més pressió i intensitat, i a la banqueta de Xavi Bartolo alguna reacció en forma de canvi d’algun dels seus homes. Habran substituïa Brugué per intentar donar-li més control en zona de tres quarts.

Perone celebra l’empat / Tgna Digital

Al 81 el Nàstic ha trobat l’empat. Una gran centrada de Bonilla en una falta lateral al cor de l’àrea trobava Perone, que de cap, aquesta vegada connectava una bona rematada que acabava al fons de la xarxa de la porteria corenllanenca. 10 minuts pel final i els tarragonins tenien temps per buscar el gol de la victòria.

El Cornellà buscava perdre temps, intentant fer bo el resultat. En cada jugada els jugadors verds anaven a terra, fet que desesperava sobre manera als aficionats nastiquers al Nou Estadi. Al minut 87, els barcelonins es quedaven amb un home. Una passada a l’espai deixava sol Pedro Martín i Òscar Prats feia falta sobre el ‘killer‘ grana, fent que el col·legiat li ensenyés la segona targeta groga i el camí als vestidors.

El Nàstic ha tingut la millor en les botes de Pedro Martín, en l’afegit. Una gran passada de nou a l’esquena dels centrals cornellanencs, trobava el davanter malagueny que retallava a Ramón i, quan tot indicava que podria rematar i trobar porteria, un Baro providencial tallava la jugada, fent que s’hagués d’aturar i perdés la referència de la porteria i enviés el xut finalment per sobre del travesser. L’àrbitre xiulava el final del partit, i els jugadors anaven a terra decebuts pel resultat final. La victòria a casa se segueix resistint i aquest empat deixa al Nàstic a la part baixa de la classificació, amb només cinc punts dels 15 possibles.

Dades del Partit
Nàstic 2: Bernabé, Bonilla, Goldar, Viti (Carreón 46’), J. Rodríguez, D. Petcoff, R. Brugué (Habran 72’), Perone, Pedro, Pol B. i Albarran (J. Pereira 81’).
UE Cornellà 2: Ramón, Òscar Prats, Baro, Javi Jiménez, Eloy Gila, Fer Pina, Mario Robles, Nana, Pablo Fernández (Becerra 61’), Abde (Guzmán 72’) i Lobato (Fall 82’)
Gols: 0-1 Pablo Fernández (6’), 0-2 Abde Penal (40’), 1-2 Albarran (43’), 2-2 Perone (81’)
Col·legiat: Carlos Alberto Carbonell Hernández
Estadi: Nou Estadi amb 3.532 espectadors