La dieta mediterrània és més sostenible, segons un estudi

Marta G. Rivera a la ponència de la URV

Un estudi elaborat per la investigadora de l’International Panel of Climate Change (IPCC), Marta G. Rivera, apunta que la dieta mediterrània és la més sostenible i eficient a escala d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. En la seva ponència a les jornades ‘Emergència climàtica i transició energètica’ organitzades per la URV, Rivera ha defensat que entre el 8% i el 10% de les emissions d’aquests gasos tenen a veure amb el malbaratament alimentari.

Rivera ha exposat l’estudi titulat ‘El canvi climàtic i la terra’, i ha assenyalat que si s’aconsegueixen reduir aquests sobrants, hi haurà més terra que es podrà dedicar a usos com la bioenergia i la reforestació. Rivera també ha defensat que és “bàsic” frenar l’abandonament rural, ja que el sòl conreat permet capturar CO₂, reduir incendis forestals i redistribuir la població.

Deixar de menjar carn és un error
La investigadora ha concretat que l’agricultura i els usos del sòl suposen el 23% dels gasos d’efecte hivernacle que s’emeten a l’atmosfera, si bé el sòl per si mateix també té capacitat d’absorbir-ne una part. Segons ella, els motius que fan que l’agricultura generi canvi climàtic són la producció agrària, la nostra dieta i el malbaratament alimentari.

Rivera ha apuntat que “no s’ha de deixar de consumir carn” per tal de frenar el canvi climàtic, en contra del que apunten algunes tendències. La ponent ha afirmat que la ramaderia té un impacte important en l’emissió de gasos contaminants, però que segons el tipus de ramaderia les conseqüències són diferents.

També ha fet referència al malbaratament alimentari i ha dit que entre el 5% i el 10% del total d’emissions de gasos d’efecte hivernacle tenen a veure amb la transformació alimentària, especialment pel que fa al transport d’aliments. Per Rivera, es consumeixen molts productes d’altres llocs del món que integrem en la dieta i cal canviar cap a dietes més sostenibles i saludables. En aquest sentit ha afirmat que la mediterrània és la més sostenible, per sobre fins i tot de la vegana o la vegetariana.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.



RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter


Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy course download free