EL JUTGE INVESTIGA SI EL REGIDOR DE LA POLICIA DE TORREDEMBARRA HA COMÈS PREVARICACIÓ I TRÀFIC D’INFLUÈNCIES

Un funcionari de Torredembarra deixa el regidor de Governació, el socialista José Garcia, als peus dels cavalls. En dos escrits, explica que el governant podria haver tingut una conducta irregular en relació a alguns expedients. El jutge del Vendrell investiga si el polític ha comés algun il·lícit penal. El regidor diu que té la consciència molt tranquil·la i recorda que els que l’acusen hauran d’aportar proves.

torredembarra
  El missatge manuscrit per la funcionària 

El jutjat del Vendrell està investigant un missatge, manuscrit, datat de 29 de novembre del 2016, on un funcionari de l’Ajuntament de Torredembarra. En el missatge, es pot llegir “Diligència: Per fer constar que l’òrgan sancionador no tractarà les al·legacions”.

Es pot deduir que el funcionari, per estalviar-se responsabilitats, i ensurts, va voler deixar clar que les al·legacions presentades per la propietària del gos, serian ignorades per ordres expresses del responsable polític que té la potestat de tramitar les denúncies (Regidoria de Governació, sota la tutela del socialista José Garcia). Es tractava d’un expedient on es denunciava a la propietària d’un rottweiler que havia fugit i que no comptava amb la documentació legal exigida per a aquest tipus d’animals, considerats potencialment perillosos.

D’acord amb els documents oficials a què ha tingut accés aquest digital, els instructors van fer les diligències corresponents per determinar les responsabilitats, proposant a l’òrgan sancionador la multa.

Curiosament, quan l’òrgan sancionador (més permeable a les directrius polítiques) hauria d’analitzar i respondre a les al·legacions de la part denunciada, aparentment, i segons el funcionari, va decidir unilateralment fer cas omís de les justificacions presentades.O sigui: l’expedient havia quedat aturat i la propietària lliure de qualsevol sanció. Una situació que està sent investigada pel magistrat d’El Vendrell, atenent que d’altres episodis similars han tingut un tracte diferenciat i van acabar en sanció.

JUTJATS VENDRELL

Document compromès
Un altre assumpte que està sent objecte de l’atenció del jutge està relacionat amb un document on un funcionari posa de manifest que el regidor de Governació, el socialista José Garcia, va rebre, el 30 de març del 2016, un informe que posava en evidència les males condicions higienicosanitàries a què estaven sotmesos uns gossos. “(…) que tota l’orina que fan els animals per nit, s’escorre per la porta del garatge i va a parar a un canal, corresponent a la porta corredora que dóna accés al pati, per la qual cosa l’olor d’orina és notable i molesta el veïnat”, es pot llegir en el document – acompanyat de 17 fotografies – que ha tingut accés el nostre diari.

Qui és la denunciada?
El magistrat investiga si estem davant d’un tracte de favor per part de titular de Governació, atenent que els gossos eren, aleshores, propietat de la filla d’un càrrec electe en l’oposició a l’Ajuntament de Torredembarra. Aquell expedient va quedar encallat i va rebre silenci per part de l’administració, amb l’objectiu de prescriure.

Però, els veïns, no satisfets amb la situació i observant que els animals continuaven vivint en una situació gens salubre, van iniciar una recollida de signatures, un fet que va ser decisiu per tal d’aconseguir que es tramités aquesta (segona) denúncia i millorar les condicions de vida dels animals.

On està l’expedient? El jutge intenta saber els motius pels quals no es va incoar l’expedient sancionador. La resposta? Segons aquest document, datat de 3 de març del 2017, malgrat haver-hi “elements suficients per a la incoació”, “el justificant de rebut està signat pel regidor delegat de Governació, però l’acta no consta en aquest departament”. O sigui, l’expedient inicial – que va estar en stand by durant un any – ha caducat i , gràcies a la pressió veïnal, es va reobrir. Sembla que els gossos van ser lliurats a una protectora.

No obstant això, el jutjat d’El Vendrell intenta esbrinar si s’ha comès delictes contra l’administració pública, prevaricació i tràfic d’influències.

Què diu la llei?
Cal recordar que la llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques en el seu article 21 deixa molt clar que “l’administració està obligada a dictar una resolució expressa i notificar-la en tots els procediments, sigui quina sigui la seva forma d’iniciació”. L’article 20, per la seva banda, adverteix que “(…) els titulars de les unitats administratives i el personal al servei de les administracions públiques que tinguin a càrrec seu la resolució o el despatx dels afers, són responsables directes de la seva tramitació i han d’adoptar les mesures oportunes per remoure els obstacles que impedeixin, dificultin o endarrereixin (…) així com disposar el que sigui necessari per evitar i eliminar tota l’anormalitat en la tramitació dels procediments”.

La resposta del regidor
Confrontat amb aquesta situació, el regidor de Governació ha explicat al nostre digital que les acusacions que estan sent investigades pel jutjat del Vendrell “no tenen cap fonament”. José García recorda que tots els documents presentats als jutjats hauran de ser analitzats la seva legalitat i després saber si s’ha comès algun il·lícit.

“Tinc la consicència tranquil·la, perquè sempre he desenvolupat les meves funcions amb la màxima correció”, assevera el governant socialista, disposat a donar les explicacions pertinents en seu judicial sempre i quan sigui requerit. Garcia diu que els que li volen fer mal aportant “històries” als jutjats hauran, tard o d’hora, demostrar i comprovar les seves denúncies o acusacions.

 

REDACCIÓ


0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
online free course