19. Abril 2024

I per fi, arriba la primera victòria del Nàstic al Nou Estadi (2-1)

Habran condueix una esfèrica

Per fi. El Nàstic de Tarragona va aconseguir guanyar a casa, al Nou Estadi i aconseguint brindar la primera victòria del curs als parroquians granes a l’estadi tarragoní. Els homes de Xavi Bartolo van donar una bona imatge, la millor del curs, davant La Nucía, un dels equips menys golejats de la categoria i dirigit per un vell conegut, l’exentrenador nastiquer, César Ferrando.

Inici trepidant dels Nastiquers
Els jugadors van saltar al terreny de joc amb una gran actitud que va donar bons fruits des del primer minut. El Nàstic va dominar l’esfèric i els homes d’atac dels tarragonins trobaven porta amb facilitat. Amb aquesta empenta, va arribar el primer gol en el minut 5. Una jugada a pilota aturada, executada per Bonilla, va ser mal refusada pel central alacantí Juanan, que es va introduir l’esfèric en pròpia porteria. 1-0 i els aficionats grana somreien.

L’inici trepidant dels nastiquers van deixar estabornits als rivals, un dels equips més sòlids defensivament del campionat. Quan es portaven deu minuts de joc, Habran JR va poder incrementar el marcador després de gaudir d’un mà a mà davant el porter rival, que va poder salvar el segon del francès. El mateix Habran, a la següent ocasió no va perdonar. Al 13′, l’extrem va recollir un refús a la frontal de l’àrea i va col·locar la pilota a la base del pal dret d’Óscar Fornés. 2-0 i molts parroquians nastiquers no s’ho creien.

Els tarragonins van continuar assetjant la porteria de La Nucía. Però en una jugada aïllada, el conjunt alacantí va aconseguir retallar distàncies al marcador en el minut 29. Una pèrdua a la zona sensible del centre del camp grana, va ser ben aprofitada per Agüero que va posar l’esfèric a l’escaire de la porteria defensada per Bernabé. Golàs dels alacantins, que donaven una passada endavant, però el Nàstic va resistir les arribades visitants, defensant el resultat fins al descans.

Bernabé atura un penal i els punts es queden a casa
En la represa, els dos equips van sortir buscant el gol. Ben aviat els visitants van estar a punt d’empatar amb un penal de Bonilla. Però Bernabé es va erigir com a figura clau. L’andalús va esperar el xut de Fofo, i ben col·locat, es va estirar per enviar-la a córner.

Aquesta acció va esperonar a tots els presents al Nou Estadi, fet que va provocar un canvi d’imatge, molt positiu en el joc dels de Xavi Bartolo. En el 55′, des del córner, la pilota es va passejar per l’interior de l’àrea petita sense trobar el remat per molt poc. Posteriorment, Pol Ballesteros ho va intentar en dues ocasions; trobant al porter, en la primera; i buscant la base del pal, sense sort en el segon intent.

En els següents minuts, el joc es va travar amb un moment del partit molt més bronc. Ja en el tram final, en jugada de contraatac conduïda per Ferran Giner, el Nàstic va estar a punt de sentenciar mitjançant Sergio Montero, que es va trobar amb el porter. Per la seva banda La Nucía va tenir la darrera oportunitat del partit, en un remat de Titi que es va topar de nou amb Bernabé, que va refusar amb encert. L’àrbitre va xiular el final i els grana van aconseguir els tres punts.