19. Abril 2024

Hisenda no vol declaracions en paper

Hisenda ha decidit fer un pas més en la seva guerra contra el paper. Els contribuents menys digitalitzats, aquests als quals el 2014 ja es va prohibir emplenar la declaració de la renda a mà, tampoc podran, des d’aquest any, imprimir el seu predeclaració de la renda i portar l’imprès al banc o a altres entitats col·laboradores per confirmar allà el document.

Per justificar la seva decisió, a l’Agència Tributària van explicar que ja quedaven poques persones que optessin per aquesta via de tramitació. En concret, en l’última campanya van ser tot just 350.000, un 1,7% de les més de 19,7 milions de declaracions que es van registrar i tot just una quarta part dels que van recórrer a la presentació en paper dos anys abans. Són, però, gairebé el doble dels 200.000 que van optar per confirmar l’esborrany a través de l’app per a dispositius mòbils, la gran novetat de l’última campanya, amb la qual Hisenda vol potenciar les declaracions «en un sol clic».

Però, quines alternatives tindran a partir d’ara aquestes 350.000 persones que encara s’aferraven al paper? José María Mollinedo, secretari general de Gestha, el sindicat de tècnics d’Hisenda, explica que qui no tingui coneixements informàtics per passar comptes amb Hisenda pels seus propis mitjans i no vulgui pagar perquè un professional l’assessori sempre podrà acudir a les oficines de la agència Tributària perquè l’ajudin a confeccionar la seva declaració. Per a això haurà d’esperar al 14 de maig, el dia en què s’obrirà el període d’atenció presencial, gairebé un mes i mig després de l’arrencada oficial de la campanya, el 2 d’abril. Entremig, només es podran confirmar els esborranys per mitjans telemàtics, ja sigui per Internet o per telèfon.

És clar que no tothom pot anar a les oficines d’Hisenda al fet que li facin la declaració. Estan exclosos aquells contribuents que tenen més de dos immobles llogats i aquells que tenen ingressos procedents d’activitats econòmiques, llevat dels autònoms que tributen per mòduls.

Una altra alternativa seria acollir-se al pla diem, que permet al contribuent concertar una cita perquè un funcionari d’Hisenda es posi en contacte amb ell per telèfon i, a través d’aquest mitjà, li confeccioni la declaració, tot i que també està limitat segons el perfil del declarant.

Contractar un gestor
I per quant pot sortir anar a una gestoria perquè ens facin la declaració? La forquilla és molt variable, pot haver qui la faci per només 25 euros i altres que cobrin 70 o més, però el preu mitjà ronda els 50 euros. Un cost en què s’inclou la cobertura de risc en cas que hi hagi algun problema, perquè els gestors responen de la seva feina i compten amb una assegurança de responsabilitat civil. Hisenda, en contrapartida, et fan la declaració però no es fan responsables si hi ha un error.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
free online course