Tarragona compte amb una altra associació. Es tracta de l’Associació d’Hostaleria de Tarragona Ciutat. Ha estat presentada amb pompa i circumstància. L’acte, que ha tingut lloc aquest matí a la seu de l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria de Tarragona, ha estat presidit per l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i ha comptat amb la presència del president de l’AHET i la regidora de Turisme, Francesc Pintado i Imma Rodríguez.
El president de la nova associació és Javier Escribano. El nou responsable associatiu considera que aquesta iniciativa pretén “unificar la ciutat i deixar enrere les rivalitats entre establiments”. L’AEHT neix amb l’objectiu de reconèixer Tarragona per una oferta gastronòmica variada i de primer nivell, com ha deixat clar Escribano. De fet, aprofitant la presència de l’alcalde Ballesteros, Escribano ha reclamat millores importants en el sistema administratiu per aconseguir agilitzar els processos i donar seguretat jurídica. El nou president de l’Associació d’Hosteleria Tarragona Ciutat insisteix que la ciutat disposa de productes gastronòmics excel·lents, però té un gran problema: no els sabem vendre. L’aposta ha de passar, inequívocament, pels productes locals, de proximitat i de qualitat.
Per la seva banda, el president de l’AEHT, Francesc Pintado, ha manifestat la seva satisfacció perquè amb la nova associació s’intentarà dinamitzar i regenerar el sector turístic i gastronòmic. “És un honor fundar l’AEH Tarragona Ciutat, de la mà de més de 130 establiments associats i amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona”.
L’alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, a qui li han regalat una jaqueta de l’AEHT, ha dit que l’objectiu comú és aconseguir que Tarragona esdevingui una gran capital gastronòmica. Ballesteros ha encoratjat la junta a treballar de valent.
Per la seva banda, la regidora de Turisme i Pla estratègic, Imma Rodríguez, ha expressat la seva alegria per aquesta iniciativa que afronta com un repte. Rodríguez recorda que per oferir un bon producte i brindar als nostres visitants amb una interessant i atractiva oferta turística i gastronòmica cal un “eix central” i unir sinergies. O sigui: l’èxit estarà assegurat si, recorda la regidora, anem tots a una.