El Consell Comarcal del Tarragonès impulsa la imaginació dels més petits. Des de ja fa alguns anys, aquest òrgan desenvolupa un programa que apropa històries als nens i a les nenes, amb espectacles de formats ben diferents.

El programa que es va encetar la tardor del 2013, torna a les biblioteques amb el nom “Primavera de Contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès”. En aquest projecte hi participen els municipis de la Riera de Gaià, Perafort, Roda de Berà, Creixell, la Nou de Gaià, Vilallonga del Camp, Salomó, el Catllar, la Canonja, Constantí, el Morell, Torredembarra i Altafulla i ho patrocina la Fundació Privada Mútua Catalana
Cicle de contes
Aquest cicle està programat amb cinc contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries, tant a grans com a petits. En aquest cas, els contes van dirigits a nens i nenes. La Muntsa, la Karme, la Rat, l’Imma i l’Agustí, també tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i la gestió cultural, per tant, saben molt bé què es fa a les biblioteques i els continguts que poden agradar i enriquir als infants.
Tots cinc, des de la seva perspectiva i des de la seva manera personal d’explicar contes, aproparan històries i emocions al voltant de la música “sol, mi, do… com més contes millor!”. La Muntsa “Cantem, contant!”, la Karme “La música de la teva vida”, la Rat “Mi, fa, la, històries per cantar”, l’Imma “Això era i no era…” i l’Agustí “Contes de violins”.
Properes sessions
L’Agus Farré, dimecres 3 de juny, 17h, Biblioteca de la Canonja i dimecres 10 de juny, 18h, Biblioteca de Constanti.
La Karme González, dijous 11 de juny, 17.30h, Biblioteca del Morell.
L’Imma Pujol, dimecres 17 de juny, 18h, Biblioplatja de Torredembarra.
La Rat Cebriàn, dijous 18 de juny, 18h, Biblioteca d’Altafulla.
No volen que el coneixement quedi a les prestatgeries
Les biblioteques i punts de lectura de la comarca no volen que el coneixement quedi oblidat a les prestatgeries i per aquest motiu fan un esforç important per tal que la població tingui accés al coneixement sigui de la manera que sigui i amb una atenció especial als infants que són els més fràgils de la societat.
No només els llibres són font de coneixement, sinó que a les biblioteques també l’apropen amb xerrades, exposicions i amb els contes.