Avui dia hi ha més de 30 maneres de nuar-se una corbata i que poc s’ho devien imaginar els que primer la van dur.
Corbata prové de l’italià corbata, però té els seus orígens cap al segle XVII. Concretament d’uns genets d’origen croat que feien servir uns mocadors de color negre nuats al coll.

Aquests genets es van presentar davant el rei Lluis XVI a Paris, i li va agradar que va encarregar fer –ne un per al seu regiment amb la insígnia reial i li va dir “cravette” (de croates), i el regiment era conegut com el Royal Cravette.

Aquesta moda es va estendre ràpidament per Anglaterra. La corbata passa a ser una mena de signe de distinció entre les classes més altes, donant-li un distintiu d’elegància i estil a les camises. Potser és aquí quan comencen a evolucionar tant les corbates com les camises, unes es fan més amples i llargues i les altres s’adapten.

Un d’estils de nuar-se la corbata més coneguda al voltant del coll és el nus Windsor. Podeu trobar moltes tutories per internet que us indiquin els moviments a seguir per fer aquest nus, però quan finalitzeu us ha de quedar un triangle simètric, potser és el nus més internacionalitzat i el més formal.

Molts diuen que el nom prové del Duc de Windsor, l’oncle de l’actual reina d’Anglaterra, que preferia el nus ample i es feia fer la tela de les corbates més amples i grosses.

També hi ha versions del nus Windsor com el Half Windsor o el doble nus Windsor, el primer fa uns anys que està molt de moda entre les celebrities.

 

 

REDACCIÓ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIESNewsletter

Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy course