24. Abril 2024

El Nàstic guanya, finalment, el Còrdova,

Quina manera de patir. Els aficionats de l’equip grana s’han fet un fart de patir. 90 minuts de tensió. Finalment, els ‘reis mags’ han decidit coronar el Nàstic i atribuir-li la victòria davant del Còrdova.

Un golàs de Fali, de lliure directe en el segon temps, va donar al Gimnàstic de Tarragona, cuer de Laliga 1/2/3, una victòria balsàmica (1-0) contra el Còrdova, un rival directe en la pugna per salvar la categoria que va jugar amb un jugador menys per l’expulsió de Miguel de les Coves al minut 56.

El conjunt d’Enrique Martín va perdonar en innombrables ocasions al seu rival, tot i que els andalusos també van poder marcar, tot i que es van trobar amb el mur de Bernabé, el millor dels locals.
Amb aquest triomf els tarragonins continuen com a cuers, tot i que s’acosten a un punt al Còrdova, que no aconsegueix sortir de la zona de descens.

Va començar millor el Nàstic. Va tenir el gol a les seves botes el punta local Luis Suárez als set minuts de joc, tot i que va desaprofitar una ocasió claríssima per avançar els seus. El lateral del filial Salva Ferrer va dibuixar una passada a l’espai que el colombià va recollir però que va rematar desviat a l’esquerra de Carlos Abad.

Després d’aquesta ocasió, el conjunt grana va baixar una mica la intensitat tot i que sempre amb el partit controlat. Van tornar amb ganes de les festes nadalenques els d’Enrique Martín davant un Còrdova que va trigar a reaccionar.

No va ser fins al minut 20 de joc quan els andalusos rematar a porteria i ho van fer amb una rematada de cap de Jaume a la sortida d’un córner que va aturar sense problemes Bernabé.
Poc més va succeir en la primera part. Les ocasions van arribar després de la represa. Amb els locals controlant la pilota, Bernabé va treure a la llum els seus reflexos en el minut 49 en guanyar-li un mà a mà a Piovaccari.

El duel es va trencar sis minuts després, amb la justa expulsió de De las Cuevas a l’enderrocar, com a últim defensor, a un jugador rival. Fali va llançar el lliure directe i va marcar per al deliri dels seus.
Va buscar la sentència el Nàstic en una ocasió i l’altra. Pipa, quan faltaven vint minuts del final, no va saber rematar al fons de la xarxa després de quedar-se sol davant Carlos Abad i Luis Suárez, al minut 77, va emular al seu company, però es va trobar amb el porter rival, esplèndid tot i la derrota.

Pol Valentí, a tres minuts del filial, també va tenir el gol, però el seu xut es va estavellar al travesser. Del que va poder haver estat el 2-0, gairebé va arribar l’1-1, tot i que Bernabé li va treure una mà miraculosa a la xilena de Piovaccari, el jugador més incisiu del Còrdova.

Els 3 punts aconseguits van ser molt celebrats. Els jugadors del Nàstic van abandonar la gespa amb aplaudiments per part del públic. L’equip d’arbitratge amb escridassades.