29. Març 2024

El Nàstic ensopega davant el Cadis

El Cadis ha derrotat, aquest vespre, el Nàstic al Nou Estadi (2-3) en un duel bonic per a l’espectador, on els gaditans sempre han anat per davant en el marcador i en el qual el club grana ha mostrat una millor cara, més renovada.

La victòria andalusa els manté en la lluita pel ‘play-off’ i enfonsa una mica més el Nàstic, que es troba cuer en la classificació. El duel ha tingut moments trepidants en les dues àrees. El control del partit ha estat local, però les fuetades del Cadis han estat determinants per anar sempre per davant.

Al cap de catorze minuts, Machís, que es retiraria lesionat abans del descans, ha rebut una ‘pilotada’ en la frontal, aprofitant la passivitat de la defensa local i, sense pensar-s’ho, ha armat un tret impossible per Bernabé, que poc abans havia salvat dos gols cantats de Querol i de Salvi Sánchez. El Nàstic ha fet justícia aconseguint l’empat quatre minuts després amb una subtil vaselina de Lluís Suárez després d’un robatori de pilota de Kanté (1-1).

El duel s’ha posat emocionant. El Nàstic estrenyia més, però novament han estat els andalusos els que s’han trobat amb un gol, aquest cop, en pròpia porta de Kanté, que ha desfet malament un córner a deu minuts del descans.

Amb la mateixa intensitat han començat els dos clubs la segona meitat del partit. El Cadis, en la seva primera acció, ha anotat el tercer, obra d’un Manu Vallejo que ha fet giravolt dins de l’àrea abans de retallar i batre a Bernabé. Però l’afició , uns 7.500 espectadors, no s’han enfonsat i ha animat en tot moments els nastiquers fins que Kanté ha estat objecte de penal al minut 55, que ell mateix convertiria en el 2-3.

El partit ha entrat en una fase frenètica en la qual els gaditans responien amb contraatacs tots els intents d’empatar d’un Nàstic que segueix amb l’aigua al coll.