CARTA DEL COMITÈ D’EMPRESA DE L’HOSPITAL SANT JOAN DE REUS

CARTA DEL COMITÈ D’EMPRESA DE L’HOSPITAL SANT JOAN DE REUS

Es decideix en ple del comitè empresa del mes de febrer, demanar reunió amb el Consell d’Administració de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, per aclarir dubtes i per demanar explicacions sobre la situació de les DPOs, negociació del conveni col·lectiu de l’empresa i el futur de l’hospital.

La nostra sorpresa és el desconeixement que té el consell d’administració sobre les Dpos, que existeixi una negociació de conveni actualment i que encara ens parlin d’un futur incert de l’hospital quan ho porten gestionant des de l’any passat i no existeix cap canvi.

HOSPITAL REUSEl consell d’administració ens manifesta que no són conscients de la situació real dels treballadors, només reben de forma selectiva part de informació de l’empresa de l’hospital i aquesta no arriba tota al consell d’administració, existeix una pèrdua d’informació desde gerència de l’hospital al consell d’administració, com de la junta general al consell d’administració, tots ells gestors de l’hospital.

Són conscients que els falta informació, la demanen tan a la junta general com a gerència però no l’exigeixen, escolten al comitè d’empresa però no volen riscos en les decisions de l’hospital, per que l’hospital estar intervingut.

Dins del propi consell d’administrador existeixen discrepàncies fruit de les diferències polítiques, aprofiten la reunió per publicitat política, que ens hauríem de revelar davant les decisions del parlament i fan classe de responsabilitat en no signar que paguin als treballadors la part del sou, perquè l’hospital te dèficit pressupostari i així ho redacta l’interventor de l’ajuntament.

Però en cap cas demostren preocupació en aquesta variabilitat de diners de dèficit que oscil·la entre 2, 4, 6, 8 milions, com si poguessin ser 150 milions.

La direcció, la representació i administració del consell d’administració de L’Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, S.A.M. és saber també que passa amb aquesta corporació municipal 100% titularitat de l’ Ajuntament de Reus.

Ens deixen molt clar que no aniran a buscar més explicacions sobre el dèficit de l’hospital, perquè es una herència política i que l’informe de l’interventor té més importància que tot el que el comitè d’empresa pot explicar.

Quan es parla del conveni col·lectiu, alguns d’ells ni saben que és un conveni propi, ni si estem negociant, s’ha negociat o pitjor encara, des la gerència van comentar que no es negociava.

El futur de l’hospital, està per veure.

L’eficiència de l’hospital depèn del resultat de l’auditoria externa que costa 18.000 mil euros + IVA.

El possible refinançament la hipoteca de l’hospital que ha de pagar l’ajuntament, està repartida en diverses entitats bancàries que no coneixem el nom d’aquestes entre unes 6 o 8 entitats financeres diferents.

El Catsalut, si els deures els tenim assolits, presentats, augment de finançament i això dóna ingressos, això vol dir llistes d’espera dins l’estàndard, intervencions quirúrgiques realitzades, gasto farmacèutic dins el seu rang…..

El resultat d’aquestes tres estratègies explicades i reiterades al llarg d’un any són:  vendre on millorar, fartera per avui i gana per demà, castells en l’aire.

Des de la secció sindical CSI-F, el que veiem és:

 – Que estem al mateix punt de partida que fa un any, que no s’ha realitzat res per  a millorar la situació de dèficit de l’hospital.

Que el consell d’administració estar format per els politics elegits per als ciutadans de Reus i que aquests tenen una doble responsabilitat cap els qui rep el servei de salut de l’hospital que són el ciutadans de Reus i cap als treballadors de l’hospital, sense oblidar que el seu màxim responsable és l’Alcalde de Reus, Sr. Carles Pellicer.

Que es repeteix un altre cop la mateixa estratègia de treure els diners als treballadors de l’hospital, sense buscar l’origen del dèficit d’aquests.

Que en cap moment en el conveni col·lectiu diu que si existeix dèficit pressupostari els treballadors el pagaran amb el seu sou. (D’aquesta manera els gestors no han d’esforçar-se a ser efectius al tancament contable en negatiu de l’empresa.)

Que es torna a vulnerar el conveni col·lectiu per segona vegada consecutiva en el mateix punt.

Que ens insten que el treballadors gastin els seus diners a denunciar la vulneració de conveni a les entitats corresponents.

Que aquesta secció sindical si realitzarà els passos corresponents per que qui hagi de tenir responsabilitat la tingui.

Que manifestem que la igual que tot el comitè d’empresa i la part treballadora està farta que li robin els seus diners de la nòmina i que es farà tot el que la justícia ens permeti, per defensar els drets dels treballadors.
Els recordem que les DPOs, són massa salarial, realitzades amb un sobreesforç dels treballadors i amb resultat positiu a l’empresa per obtenir beneficis.


Per la secció sindical del CSI-F Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

10 de març de 2017

 

Notes inseguretat a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Download Premium WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
download udemy paid course for free