28. Març 2024

Aquest camí ens porta a Tercera (0-3)

No es pot començar pitjor, curteta i al peu. El Nàstic de Tarragona ha tornat a caure golejat a casa contra l’FC Andorra per zero gols a tres en un autèntic partit per oblidar. I l’afició s’ha tornat a emportar una nova desil·lusió, l’enèsima des de fa unes temporades i el pitjor de tot és que sembla que jugui qui jugui, vingui el jugador que vingui, o entreni el tècnic que entreni, la dinàmica perdedora dels grana es manté. Així es van sentir ahir els milers de nastiquers quan al minut 75, l’Andorra sentenciava el duel. Un punt de 9 possibles, deixa el Nàstic més prop de Tercera que de la fase d’ascens, que veu com la distància amb la zona noble ja comença a ser notable, en només tres jornades de campionat.

Pedro Martín lluita una pilota

La manca d’intensitat a la primera part condemna als grana
Els homes de Xavi Bartolo tornaven
al Nou Estadi amb la intenció de convertir les bones sensacions en la primera victòria del curs. A més, el tècnic lleidatà va apostar per un onze sense Petcoff ni Pol Valentín, amb l’objectiu de poder tenir més la pilota per intentar contrarestar el joc molt més físic dels andorrans.

De fet al minut 12 Pedro va tenir una bona ocasió per avançar l’equip tarragoní, però el porter andorrà va treure una gran mà per evitar que els locals s’avancessin. A partir d’aquesta acció, ha vingut el monòleg de Musa i Moha, els dos extrems de l’equip tricolor que amb la seva verticalitat i pressió, han destrossat el plantejament dels locals, que els hi falta molta, moltíssima intensitat.

Al minut 17 del primer acte, el davanter centre del Principat enviava una gran rematada de cap al travesser i Moha en el 20 i el 25 avisava que el primer gol tricolor podria arribar. Així va ser al minut 41, poc abans del descans, quan Musa Jr aconseguia fer el primer gol, amb una gran rematada des de la frontal, que feia inútil l’estirada de Bernabé. 0-1, xiulada de la parròquia nastiquera i de nou decepció a les graderies del Nou Estadi.

Intent de reacció a la desesperada
La segona meitat començava amb una doble substitució pels de Xavi Bartolo. L’entrenador grana va introduir a Brugui i a Petcoff per intentar recuperar el control al centre del camp. Però de nou la primera ocasió de perill va ser per l’Andorra, amb una gran intervenció de Bernabé, que salvava el 0-2. Els minuts passaven i els andorrans es dedicaven a defensar el resultat i mantenir la pilota controlada. Al 68, el Nàstic es quedava amb un home menys, després que Bonilla fes una entrada criminal i que l’àrbitre va sancionar amb vermella directa. Al 75, Pachón feia el 0-2 i Bover el 0-3 al 88. Desastre de partit dels de Xavi Bartolo, que de moment miren més cap avall, que cap al retorn a 2A.

Dades del partit
Nàstic 0: Bernabé, Albarrán, González, Goldar, Bonilla, Viti, Carreón (Oliva 75), Habrán (Brugui 46), Giner, Lolo Plá (Petcoff 46) i Martín
FC Andorra 3: Ratti, Loureiro, Gaffoor, Vilanova, Bessone (Jilmar 34), Riverola (Palanca 69), Marchán, Bover, Moha, Musa Jr i Forgas (Pachón 75)
Gols: 0-1 Musa Jr (44), 0-2 Pachón (75) i 0-3 Bover (88)
Col·legiat: Marcos Latorre Gracia, del col·legi aragonès
Assistència: 4.084 espectadors al Nou Estadi