ÁNGEL PÉREZ: Tarragona té una gastronomia molt lligada a la història i a les tradicions

ÚLTIMA HORA

L’Acadèmia de Gastronomia lliura aquest dimecres al vespre, a la Casa Joan Miret, els guardons que acrediten l’excel·lència gastronòmica. Uns premis que sorgeixen d’una valoració exhaustiva i acurada per part d’un jurat exigent i que sol filar molt prim. Hem mantingut una conversa amb el president de l’Acadèmia, qui ens explica els ítems que són presos en consideració. Ángel F. Pérez diu que hi ha motius per estar satisfet per la Dieta Mediterrània que es pot degustar a Tarragona.

El president de l’Acadèmia de Gastronomia


L’
acadèmia de gastronomia ja prepara una nova edició dels seus premis? Quina és la novetat d’enguany? Què ens pot avançar?

Cada any se segueix el mateix protocol, les novetats són les mateixes: els premiats en les diferents categories. Aquest any s’atorga una menció especial al Sr. Eduard Boada, del mític Can Boada de Tarragona.

Tarragona té una àmplia i rica cultura gastronòmica, molt lligada a la història i a les tradicions, un patrimoni cultural que es manté i es transforma, gràcies a la innovació i creativitat dels productors, cuiners, cellers i restauradors

Ha estat àrdua la tasca del jurat?
Sí, la feina del jurat es complica a mesura que passen els anys, ja que la província de Tarragona té una àmplia i rica cultura gastronòmica.

Què s’ha tingut en compte a l’hora de puntuar?
Es puntua la participació, pel que fa als diferents esdeveniments gastronòmics que es realitzen a la província. Pel que fa als restaurants visitats, la creativitat, el servei i els productes, que siguin representatius del territori.

 

Alguns dels guardonats en una de les edicions anteriors

Darrerament es parla molt de l’atenció al client. Als restaurants que heu visitat i valorat, teniu en compte el servei?
Tot i que el tenim en compte, no és el principal component a valorar. Ens fixem en els bons productes, un excel·lent ambient i un celler apropiat. Tot això no es pot infravalorar amb un servei poc adequat. Però, ho tenim en compte.

Quin és l’objectiu d’aquests premis atorgats per l’Acadèmia?
Reconèixer l’esforç de restauradors, cellers, entitats i institucions que participen directa o indirectament en mantenir l’àmplia i rica cultura gastronòmica de la nostra província.

A la demarcació podem estar satisfets amb el nivell i la qualitat de la nostra gastronomia?
Sí, insisteixo que la província de Tarragona té una àmplia i rica cultura gastronòmica, molt lligada a la història i a les tradicions, un patrimoni cultural que es manté i es transforma, gràcies a la innovació i creativitat dels productors, cuiners, cellers i restauradors, que amb els seus esforços aconsegueixen uns productes i una cuina d’una excel·lència reconeguda a tot el món.

Els concursos i l’exigència d’un públic, cada vegada més format i exigent, fa que la competitivitat augmenti

Sembla que la gastronomia està de moda, però que passa amb la bona cuina. Tenim bons xefs?
La gastronomia està de moda a causa, entre altres factors, al fet que tenim bons xefs i excel·lents productes. També influeix la tasca de l ‘Escola d’Hoteleria de Cambrils, formant professionals, any rere any. Els concursos i l’exigència d’un públic, cada vegada més format i exigent, fa que la competitivitat augmenti.

Creu que en els darrers temps s’ha valorat molt més els productes mediterranis?
Sí, principalment perquè els diferents estudis coincideixen en el benefici per a la salut a mitjà i llarg termini de la Dieta Mediterrània.

Els restaurants ofereixen un adequat equilibri entre qualitat-preu?
Durant els anys de la crisi del 2008 fins al 2016, els restauradors van realitzar un esforç de qualitat-preu extraordinari, sacrificant marges i beneficis, mantenint la qualitat a preus inimaginables. Aquesta tendència encara es manté i és possible degustar, a tota la província, saborosíssims menús, per sota dels 15 euros.

Creu que la província es mereix més estrelles Michelin?
En aquest aspecte estem bé representats.

Què cal per esdevenir acadèmic?
Per a ser acadèmic no es necessita cap requisit especial, a banda de valorar i saber apreciar la gastronomia i la bona taula, així com gaudir i participar en les trobades de les relacions socials.

 

REDACCIÓ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.



RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
udemy paid course free download