ALBERT PUÑET: No podem quedar quiets davant la inoperància del govern de Ballesteros

ENTREVISTAEl nou lider local del Partit Demòcrata Català es presenta amb idees clares per recuperar la confiança dels militants i aconseguir unir un partit que, a causa de lluites de poder internes i egocentrismes, s’ha esquerdat. Albert Puñet i el seu equip només tenen un propòsit: recuperar la imatge i el prestigi de la ciutat i defensar els interessos dels tarragonins, independentment del barri on visquin. Puñet és duríssim amb la gestió política de Ballesteros. En la seva opinió, l’alcalde socialista és la cara d’un model esgotat i el símbol d’una Tarragona que retrocedeix. Aquest jove, llicenciat en Administració i direcció d’empreses, promet deixar-se la pell en un projecte que només té un objectiu: Tarragona

 

albert_punyet

Ha estat elegit pel 91% dels votants del PDECatTarragona. Quina interpretació fa d’aquest resultat?
És un molt bon resultat que reflexa l’esperit propi de l’executiva i del partit, treball en equip, cohesió i ganes de fer molt gran i molt fort el Partit Demòcrata.

Hi ha gent diversa en aquesta executiva. Quins criteris ha tingut a l’hora de triar-los?
La il·lusió per treballar pel partit i la ciutat ha estat l’únic criteri que he fet servir. Els estatuts marquen que les executives han de ser de 12 persones, fet que fa deixar molts associats i associades a fora de l’executiva i que tenen la mateixa il·lusió, però, tal i com vaig dir el passat dissabte a l’assemblea, ho farem tot, entre totes i tots.

Quines seran les bases del seu pla de treball?
L’executiva que hem dibuixat surt dels grans esquemes tradicionals i consta de dos grans àrees, organització externa i organització interna, i en això ens centrarem. Treballarem tant a dins del partit, enfortint-nos com a equip (amb activitats pels associats i associades), com a fora del partit. Ens obrirem a la societat i, entre moltes altres coses: col·laborarem amb les entitats de caire social de la ciutat, impulsarem el Premi Pere Anglada i Duran, a una entitat o persona de la ciutat que destaqui pels seus valors i recuperarem els sopars de barri.

Diferències reals
En què es vol diferenciar de l’executiva liderada per Jordi Sendra?
No crec que haguem de diferenciar-nos de l’executiva anterior en res concret. Les dues executives volem el millor per a la ciutat, i això és el que farem. Les diferències més evidents són les reals, el partit ha fet un canvi generacional majúscul i això també s’ha vist reflectit a Tarragona.albert_punyet_sendra

Farà oposició? Donarà ‘guerra’ o la lluita serà dialèctica i mediàtica?
Defensarem el prestigi i la imatge de la ciutat, molt malmesos després de 9 anys de Ballesteros. Si això implica fer oposició, ens hi trobaran frontalment, si implica donar guerra, la farem i si la lluita ha de ser dialèctica, ens sentiran. No ens podem quedar de braços creuats davant la inoperància de l’actual govern del PPSOE a la ciutat. Tarragona fa 9 anys que està aturada i molts ja estem cansats.

Com pensa recuperar la confiança i la il·lusió d’una militància que ha quedat dividida?
Entenc que deu parlar de la divisió del partit que governa a la ciutat després d’haver fet president al PP de Mariano Rajoy o haver pactat amb el PP a la ciutat. Un partit que escull una executiva amb un 91% de recolzament, queda clar que no està dividit.

Quina és la diferència real entre Convergència i el nou PDECat?
Som un partit creat des de baix cap a dalt. Som un partit modern, del segle XXI, europeu, perfectament equiparable als partits més avançats del nord d’Europa, cada dos anys hi haurà un congrés obert a tots els associats i associades, a més totes les llistes seran obertes i desbloquejades i per liderar-les s’haurà de passar unes primàries. A més tenim un règim estricte d’incompatibilitats entre govern, institucions i partit, a part de tenir limitacions de mandat. Som un partit transparent digital i radicalment democràtic. Pensi que, en només 4 mesos de partit hem votat i escollit la direcció executiva nacional, els consellers nacionals, la defensora de l’associat, la presidenta del consell nacional, el nom del partit, els àmbits i ara l’executiva local. Es pot ser més democràtic que decidir-ho tot votant entre totes i tots els associats? 

Quines garanties té la militància i simpatitzants per fer-li confiança?
La garantia de la feina i la il·lusió i que, a més, anualment presentarem un informe de gestió sobre l’activitat duta a terme per l’executiva que haurà de ser aprovat i ratificat per l’assemblea local del Partit. Per tant, cada any ens sotmetrem a examen davant de la nostra gent. albert_punyet_grup

Ningú pot ser candidat
Els membres de l’executiva no podran ser candidats a l’alcaldia? Per què i què guanyeu amb això?
És un compromís de totes i tots els membres de l’executiva amb els associats i associades. Només hem presentat candidatura per treballar pel partit, fer ciutat i recuperar la il·lusió de molta gent. Totes i tots tenim la nostra feina i no hem vingut a buscar-ne una altra. Si hem fet aquesta passa endavant és perquè ens preocupa molt la situació actual de Tarragona.

 Heu afirmat que el candidat a l’alcaldia sortirà d’unes primàries. Quina certesa podem tenir que no serà imposat per la direcció nacional?
La certesa que els estatuts del partit així ho diuen i, a més, és un compromís de tota l’executiva. Tots els partits haurien de poder escollir els seus candidats per primàries. Trobo que és procés més sa i democràtic que hi ha.

Qui està millor preparat per ser alcalde de Tarragona: Albert Abelló o Jordi Sendra?
Després dels darrers 9 anys, tinc claríssim que qualsevol persona està més preparada que Ballesteros per ser alcalde de Tarragona.

Incompliment de les mocions
Quines critiques podeu fer a la gestió de Ballesteros?
Hauríem de dedicar un monogràfic per fascicles… Però per començar, la ciutat ha perdut imatge de marca i prestigi, hem quedat en evidència per la inoperància i incompetència de l’equip de govern en quant als jocs, seguim sense solució pel Pàrquing Jaume I, el cas INIPRO, el Banc d’Espanya tancat i podrint-se com també es podreix la Tabacalera i el seu jardí vertical intel·ligent o el Mercat Municipal, que porta 10 anys per acabar la reforma i, en conseqüència, la nostra Rambla sembla una autopista. Aquests només són alguns exemples, però no oblidem l’incompliment flagrant que es fa de les mocions que s’aproven al plenari o el pacte amb el PP que no ha servit per a res més que per tapar vergonyes i promocions personals. 

Recuperar els soparsalbertpunyet_
Si governés PDECat a Tarragona podríeu haver evitar el desastre que representa l’ajornament dels jocs del 2017? Com ho haguéssiu fet?
Quan nosaltres governàvem no vam perdre cap projecte important de ciutat, i per a mostra és que, totes les administracions governades pel Partit Demòcrata han complert i pagat els compromisos adquirits en quant als jocs: la Generalitat, i la Diputació de Tarragona i la de Barcelona.

Heu dit que recuperaríeu les polítiques de barri i sortiríeu al carrer a escoltar la gent. No s’estava fent això? I tant que es fa, el nostre grup municipal es reuneix cada setmana amb entitats i associacions de la ciutat des de l’inici del mandat, escoltant i ajudant en tot allò que està en la seva mà. Com a partit està clar que hem d’estar més al carrer, per això recuperarem els sopars de barri que havíem fet fa anys.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
free download udemy course