Amb l’arribada dels últims dies d’agost i el començament del mes de setembre, arriben els dies de la verema a les comarques de la demarcació de Tarragona. Segons el Departament d’Agricultura, la qualitat del raïm tarragoní serà bo, i tot sembla indicar que serà una bona verema pels productors vinícoles del nostre territori.
Seguint el parer dels experts, tot i alguns casos excepcionals a les DO Priorat i Ribera d’Ebre, on la producció es veurà afectada a causa de les onades de calor dels passats mesos; la verema d’aquest 2019 es preveu, de quantitat igual o una mica superior a la mitjana.
D’altra banda, els tècnics d’INCAVI i els Consells Reguladors de les DO catalanes, asseguren que la verema comença més tard enguany, respecte a les campanyes de collida anteriors. Al Penedès i a la Ribera d’Ebre es començarà a collir entre el 15 i el 20 d’agost, principalment chardonnay i pinot noir.
La DO Tarragona preveu un retard d’entre 7 i 10 dies, començant a collir chardonnay el 15 d’agost i macabeu cap al 25 d’agost. A la resta de Denominacions d’Origen es generalitzarà l’inici de la verema la primera setmana de setembre i s’allargarà fins a mitjans o finals d’octubre amb les varietats més tardanes.
“Caldrà estar amatent en les precipitacions del mes d’agost i setembre, que poden incidir en el volum final de producció, però a hores d’ara es pot afirmar que la collita tindrà uns valors similars a la mitjana”, segons els experts del Departament d’Agricultura de la Generalitat.
B.V.