19. Abril 2024

El fiscal del procés carrega contra Alemanya

Imatge dels acusats a la sala de vistes del Suprem

Javier Zaragoza, el fiscal del Tribunal Suprem, en la segona jornada del judici contra el procés, ha carregat de valent contra la Justícia alemanya per incomplir “palmàriament” el marc legal de l’ordre de detenció europea en rebutjar lliurar l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per rebel·lió.

Una decisió, la dels tribunals alemanys, que “no pot servir per descartar” que es cometés aquest delicte, pel qual la Fiscalia acusa nou líders independentistes catalans al Tribunal Suprem, entre ells l’exvicepresident Oriol Junqueras.

Així ho ha argumentat el fiscal en el judici, on ha criticat la “indeguda intromissió” de l’Audiència de Schleswig Holstein a “la jurisdicció dels tribunals espanyols” quan només va accedir a lliurar a Puigdemont, que segueix fugit, pel delicte de malversació.

El fiscal creu que el tribunal alemany va convertir l’euroordre en “una ordre europea d’enjudiciament”, és a dir, “va assumir les funcions d’enjudiciament” i va entrar a valorar el fons de l’assumpte, la intensitat de la violència o “elements incriminatoris” contra Puigdemont , que s’ha convertit en el gran absent del judici.

El fiscal Javier Zaragoza

Va creure així, ha prosseguit Zaragoza, “que podia enjudiciar els fets” i va actuar “incomplint palmàriament el marc jurídic europeu regulador de l’euroordre”.
Segons el fiscal, si aquesta decisió l’hagués pres un tribunal espanyol, la causa hauria incorregut en “nul·litat de ple dret”.

Després de la negativa del tribunal alemany a lliurar a Puigdemont per rebel·lió i només accedir a fer-ho per malversació, el jutge instructor del ‘Procés’, Pablo Llarena, va retirar totes les euroordres contra els líders independentistes fugats, que segueixen fora del país i no seran jutjats en aquest procediment.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
free download udemy course