19. Abril 2024

El Cós Blanc de Salou se supera

Més de 30 mil persones s’han desplaçat a Salou per gaudir de la neu. No anaven munits d’esquís ni de la roba habitual per practicar aquest esport. Portaven només ganes de passar-s’ho bé.

L’Ajuntament presidit per Pere Granados, aconsellat pels tècnics, havia decidit ajornar una setmana la celebració del Cós Blanc. Les condicions climatèriques així ho ordenàvem. La decisió ha generat polèmica, però finalment, el canvi ha estat positiu. Les temperatures eren idònies per sortir al carrer i lluir les disfresses i l’adornament de les carretel·les. Durant el matí, les 28 colles han pogut desfilar per les principals artèries de la ciutat (Carrer Barcelona i Ciutat de Reus), deixant-se estimar per la gent que els fotografiava i els animava. Un jurat els ha avaluat. La ‘sentència’ serà revelada un cop acabin les festes.

A les 18h30, un coet anunciava que faltava mitja hora per començar la folia. La pluja de confeti. L’incomparable Juanma Hidalgo animava els milers de persones que s’havien abocat al carrer amb ganes de gresca. A la torre de control, autoritats i periodistes intercanvien impressions sobre una de les festes de referència del sud de Catalunya. A les 19 hores en punt començava l’espectacle.

La seguretat és la principal preocupació dels organitzadors de la Festa Major d’Hivern. SI no hi ha seguretat, no hi ha festa. La Policia Local i els Mossos d’Esquadra s’hi dediquen a fons perquè el Cós Blanc sigui tot un èxit i una festa civilitzada. És cert que la gran massificació de gent al carrer – davant les carretel·les – ha provocat algun alentiment en el pas de les 27 carrosses, un fet que s’ha de treballar en properes edicions.

De totes maneres, el Cós Blanc – enguany s’ha celebrat la 39a edició – ha acabat sense cap incidència. Els aplaudiments, 25 tones de confeti, la bona música i el bon rotllo han estat els grans protagonistes d’una festa que millora cada any. Des de la torre de control, l’alcalde i la regidora de Cultura, Pere Granados i Maria José Rodríguez, engrescaven els participants, saludant-los efusiva i enérgicament.

Cal recordar que més de 3.500 persones han participat activament a la rua; mentre que més de 250 persones han vetllat per la seguretat de l’acte.

 

VÍDEOS

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
download udemy paid course for free