29. Març 2024

Europe Direct celebra 10 anys de vida

S’organitzarà la tradicional celebració del Dia d’Europa, el 9 de maig, enguany tornant a celebrar un concert, en aquesta ocasió amb l’Escola Municipal de Música.

La Comissió Europea és present a tots els estats membres a través de la xarxa de Centres d’Informació Europe Direct, que tenen l’objectiu d’informar i apropar als ciutadans les polítiques de la Unió Europea. El Centre Europe Direct Tarragona forma part d’aquesta Xarxa des de l’any 2009. A tota Europa són prop de 500 punts d’informació repartits pels 28 estats membres.

L’any 2018, la Comissió Europea va renovar el conveni amb el Centre Europe Direct Tarragona durant tres anys més. Aquesta col·laboració donarà continuïtat a la seva activitat apropant les institucions i la legislació de la Unió Europea (UE) als ciutadans: particulars, empreses, professionals, escoles…, tal com ha vingut fent els darrers anys, gràcies a l’aposta europeista de l’Ajuntament de Tarragona al territori.

La tasca d’informació del Centre Europe Direct Tarragona ha estat valorada molt positivament i per això per aquest 2019, quan celebrem els deu anys de la inauguració de l’oficina a la plaça Imperial Tàrraco, a més de la subvenció màxima que es pot aconseguir, que és de 31.350 €, també se li ha atorgat una extraordinària de 3.800 € per a dur a terme activitats sobre la política de cohesió regional de la UE.

De les activitats que es duen a terme des de fa deu anys en col·laboració amb diversos departaments de l’Ajuntament destaquen:

Les activitats organitzades conjuntament amb Salut Escolar com la Trobada dels Tarraconins Saludables amb motiu del mes de la salut (abril), la celebració del Dia Europeu de la Recuperació Cardiopulmonar o la col·laboració amb la campanya “Fer Salut Mola”.
També es col·labora amb el Club dels Tarraconins des del seu inici, participant en moltes de les activitats que organitzen, especialment, el Parc de Nadal.
Des de fa anys es treballa amb l’Equip de Prevenció de les Addicions amb qui s’ha col·laborat en les diferents projectes europeus que duen a terme i amb un grau d’èxit molt elevat.
Amb la regidoria de Joventut s’organitzen activitats dirigides als més joves per orientar-los en el seu futur laboral i promovent la mobilitat internacional dels joves com a incentiu per al seu currículum laboral.
També es fan activitats en col·laboració amb la Xarxa de Centres Cívics.

Algunes de les activitats d’Europe Direct Tarragona es fan en col·laboració amb altres institucions i entitats del territori, com ara la Universitat Rovira i Virgili juntament amb la qual s’organitza la Simulació del Parlament Europeu, una activitat que enguany arriba a la sisena edició i que volem acostar també a les escoles de la ciutat. També es duu a terme el cicle #eurotertúlies per parlar sobre qüestions d’Europa en un ambient distès.

Algunes de les activitats organitzades per Europe Direct TGN

També es col·labora amb la Càtedra d’Inclusió Social en el mòdul Jean Monnet i en el nou curs INSERLAB i es fan seminaris i cursos sobre temàtica diversa que interessa a diferents estudis de la URV: curs sobre igualtat de gènere, jornades sobre economia circular, seminaris sobre drets humans, etc. En aquesta tasca de difusió, el Centre d’Informació Europe Direct Tarragona organitza activitats durant tot l’any i enfocades a diferents públics, tot i que els escolars i els mestres són la prioritat. De fet, una de les propostes estrella d’Europe Direct Tarragona és el Joc de l’Oca d’Europa, que es va presentar el 2016 i del qual ja s’han repartit més de 1.500 exemplars a centres educatius que van des d’Alacant a la Catalunya Nord. Sota el lema “Tira el dau i descobreix Europa”, infants i joves poden aprendre sobre la Unió, els estats membres i les seves institucions de manera lúdica i divertida.

Per complementar aquesta activitat el centre ha creat Ateneu l’Europeu, un personatge per dinamitzar el joc l’oca però també per donar a conèixer els valors fonamentals de la Unió: dignitat, igualtat, solidaritat, ciutadania, justícia i llibertat, en aquest cas a través d’un espectacle de màgia i música.

Tarragona ho celebra
Aquest 2019, quan es compleixen els 10 anys de la implantació a Tarragona de la xarxa europea, Europe Direct Tarragona continua amb la seva activitat, centrada especialment aquests primers mesos de l’any en la campanya per les eleccions al Parlament Europeu que se celebraran el dia 26 de maig, coincidint amb les eleccions municipals.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy course