25. Abril 2024

Puigdemont no és candidat oficial al Premi Nobel de la Pau

REDACCIÓ4 Octubre, 20180

El nom de Puigdemont com a candidat al Premi Nobel de la Pau respon a la casa d’apostes i no al llistat oficial de Fundació Nobel

En una setmana en què els candidats als Premis Nobel desperten l’atenció mediàtica de mig món, el cert és que la premsa sueca no fa cap referència al president Carles Puigdemont. Ni la premsa ni al Museu Alfred Nobel.

De fet, alguns desconeixien el ‘rebombori’ que s’havia muntat a Catalunya i Espanya arran de la possibilitat que l’exmandatari català pogués rebre un dels guardons més preuats del món. La revista ‘Times’ va publicar que Carles Puigdemont era un dels candidats al Premi de la Pau. No obstant això, i després de contrastar aquesta possibilitat, ens han dit que les informacions publicades no es tracten de cap filtració oficial. Això perquè en la llista de candidats oficials no consta el nom del president Puigdemont.

La notícia publicada és, segons ens han comentat de la Fundació Nobel, una opinió o voluntat periodística. Per tant, tot indica que el nom de Puigdemont no serà presentat com a guanyador del Premi Nobel de la Pau. La revista ‘Time’ va avançar que els cinc candidats que recull, entre els quals estan Donald Trump o el Papa Francesc, són simples travesses.

En concret, noms extrets de les cases d’apostes que permeten licitar pels Nobel. Uns premis dels quals no se solen conèixer els candidats, com explica la mateixa publicació. El que fa la revista és triar cinc noms sota el seu propi criteri, ja que tampoc aclareix si són els favorits de les apostes en general o només en alguns casos.

En concret, el setmanari explica que Puigdemont “ha estat majoritàriament fora del focus” des que va passar el referèndum de l’1 d’octubre. El que no evita, diu Time, que la casa Ladbrokes “li doni possibilitats de 12 a 1”. A més, el defineix com el “líder del referèndum no oficial per la independència catalana”, que “està vivint a l’exili des que va fugir del país per evitar l’arrest de les autoritats espanyoles”.

 

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
udemy paid course free download